Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Камембер за печене – кремообразна наслада

Сиренето Камембер за печене принадлежи към меките сирена и се пече на фурна като цяла пита. След това кората му се разрязва в горната част. Понякога се подправя с билки, но в зависимост от вкуса може да се добави малко вишновка.

Полезна информация

Камембер за печене притежава следните специални качества

Детайлно изображение на сиренето Камембер за печене

Както подсказва името, сиренето Камембер за печене е особено подходящ за печене. По правило, сиренето Камембер за печене съдържа 45% мазнини в сухото вещество и много витамини от група В. Малки парченца хляб са особено подходящи за топене в разтопената вътрешност на Камембер за печене. Сиренето Камембер за печене се предлага готово за сервиране в големи количества в дървени кутии.


Произход

Откъде произхожда сиренето Камембер за печене?

Оригиналното сирене Камембер за печене води началото си от Нормандия,и по-точно от едноименното село Камембер. Мекото сирене набира популярност едва при император Наполеон III. Благодарение на него, сиренето Камембер е допуснато до трапезата в императорския двор. Тъй като наименованието „Камембер“ не е защитено, то често се произвежда и извън страната.


Сезон

Кой е сезонът на сиренето Камембер за печене?

Производството на традиционното сирене Камембер за печене отнема около три седмици. Обикновено се приготвя от сурово краве мляко. Камембер се произвежда целогодишно, съответно се предлага без ограничения.

Нашите оферти за млечни продукти и сирена

Валидни от 17.06.2024 до 23.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва сиренето Камембер за печене и как се съхранява?

Детайлно изображение на сиренето Камембер за печене

Камембер за печене се сервира с боровинки. Отвътре сиренето е топло и кремообразно. Обикновено се запържва за кратко, докато започне леко да набъбва. Предлаганият в търговската мрежа Камембер обикновено е предварително изпечен и преди сервиране трябва само да се затопли за кратко в тигана.

Ето как се съхранява Камембер за печене

Камембер за печене трябва да се съхранява затворен в хладилника до готовност за употреба. Трябва да обърнете специално внимание на посочения срок на годност, тъй като в зависимост от зрелостта на сиренето то може да се съхранява само до десет дни. Може да се съхранява в продължение на повече от десет дни само ако е увито в термосвиваема опаковка. Ако сиренето в опаковката е раздуто или ако има силна миризма на вкиснало, то вече не е годно за консумация.


Съставки

Какво съдържа сиренето Камембер за печене

Камембер за печене е богато на минерали и витамини, като например витамин А, витамин В2 и витамин В3.

Хранителна стойност
 

ккал: 229 ккал

Въглехидрати: 0 гр

Белтъчини: 19 гр

Мазнини: 17 гр

Витамини

 

Витамин А: 190 µg

Витамин B1: 0,06 мг

Витамин В2: 0,45 мг

Витамин В6: 0,16 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0,5 мг

 

Минерали

 

Калций: 310 мг

Желязо: 0,7 мг

Калий: 190 мг

Магнезий: 26 мг

Натрий: 700 мг