Камембер за печене – кремообразна наслада
Сиренето Камембер за печене принадлежи към меките сирена и се пече на фурна като цяла пита. След това кората му се разрязва в горната част. Понякога се подправя с билки, но в зависимост от вкуса може да се добави малко вишновка.
Камембер за печене притежава следните специални качества
Както подсказва името, сиренето Камембер за печене е особено подходящ за печене. По правило, сиренето Камембер за печене съдържа 45% мазнини в сухото вещество и много витамини от група В. Малки парченца хляб са особено подходящи за топене в разтопената вътрешност на Камембер за печене. Сиренето Камембер за печене се предлага готово за сервиране в големи количества в дървени кутии.
Откъде произхожда сиренето Камембер за печене?
Оригиналното сирене Камембер за печене води началото си от Нормандия,и по-точно от едноименното село Камембер. Мекото сирене набира популярност едва при император Наполеон III. Благодарение на него, сиренето Камембер е допуснато до трапезата в императорския двор. Тъй като наименованието „Камембер“ не е защитено, то често се произвежда и извън страната.
Кой е сезонът на сиренето Камембер за печене?
Производството на традиционното сирене Камембер за печене отнема около три седмици. Обикновено се приготвя от сурово краве мляко. Камембер се произвежда целогодишно, съответно се предлага без ограничения.
За какво може да се използва сиренето Камембер за печене и как се съхранява?
Камембер за печене се сервира с боровинки. Отвътре сиренето е топло и кремообразно. Обикновено се запържва за кратко, докато започне леко да набъбва. Предлаганият в търговската мрежа Камембер обикновено е предварително изпечен и преди сервиране трябва само да се затопли за кратко в тигана.
Ето как се съхранява Камембер за печене
Камембер за печене трябва да се съхранява затворен в хладилника до готовност за употреба. Трябва да обърнете специално внимание на посочения срок на годност, тъй като в зависимост от зрелостта на сиренето то може да се съхранява само до десет дни. Може да се съхранява в продължение на повече от десет дни само ако е увито в термосвиваема опаковка. Ако сиренето в опаковката е раздуто или ако има силна миризма на вкиснало, то вече не е годно за консумация.
Какво съдържа сиренето Камембер за печене
Камембер за печене е богато на минерали и витамини, като например витамин А, витамин В2 и витамин В3.
ккал: 229 ккал
Въглехидрати: 0 гр
Белтъчини: 19 гр
Мазнини: 17 гр
Витамин А: 190 µg
Витамин B1: 0,06 мг
Витамин В2: 0,45 мг
Витамин В6: 0,16 мг
Витамин С: 0 мг
Витамин Е: 0,5 мг
Калций: 310 мг
Желязо: 0,7 мг
Калий: 190 мг
Магнезий: 26 мг
Натрий: 700 мг