Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Козе сирене – възхитително вкусово преживяване

Гамата на предлаганите кози сирена е богата. Те са особено популярни във Франция, Испания и Италия, където има над 100 вида в най-разнообразни форми. Норвегия обаче е създала истинско национално сирене със своето „Ekte Geitost“ („Истинско козе сирене“). 

Полезна информация

Козето сирене притежава следните специални качества

Детайлно изображение на козе сирене

Козето сирене се предлага като прясно, меко или сирене с плесен, както и като полутвърдо или твърдо сирене, в зависимост от съдържанието на вода. Колкото по-младо е козето сирене, толкова по-мек е вкусът му. Добавянето на различни подправки прави възможно получаването на различни видове козе сирене – от леко кремообразно до силно ароматно.

Ето защо сиренето от козе мляко е ослепително бяло.

Козето мляко съдържа по-малко холестерол от кравето мляко. Освен това сиренето от козе мляко е много по-бяло от съответното сирене, произведено от краве мляко. Това се дължи на факта, че съдържащият се в него провитамин А вече е наличен във форма, която може да се използва директно от организма. Донякъде острият кози вкус на силно узрялото сирене от козе мляко е до голяма степен елиминиран при съвременните хигиенни условия на доене и съвременни методи на производство. Козето сирене естествено не съдържа почти никаква лактоза. То е богато на витамин В12 и съдържа 515 мг натрий, 158 мг калий, 298 мг калций, 1464 мг витамин А, 0,2 µg витамин В12 и 1,6 гр желязо.


Произход

Откъде произхожда козето сирене?

Историята на козето сирене датира отпреди 7000 години. Находките от гробниците в Месопотамия и Египет, както и древните изображения и картини показват, че козето сирене се е произвеждало още в ранната античност. Това го прави най-старото сирене в света. В европейската история, козето сирене се появява много по-късно. Там тя се е установила най-рано между 3000 и 1000 години преди Новата ера.


Сезон

Кога е сезонът на козето сирене?

Козето сирене е продукт, който се предлага през цялата година.

Нашите оферти за млечни продукти и сирена

Валидни от 10.06.2024 до 16.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва козето сирене?

Детайлно изображение на козе сирене

Най-простото приложение на козето сирене е като добавка към хляба. Въпреки това козето сирене може да се пържи и да се гарнира например със смокини към салата. Прясното козе сирене е отлично за приготвяне на кремообразни сосове. Неотвореното козе сирене може да се съхранява в хладилник съобразно неговия срок на годност. След отваряне трябва да се консумира в рамките на една седмица.



Съставки

Какво съдържа козето сирене?

Козето сирене е богато на витамини и минерали и с ниско съдържание на лактоза, тоест, представлява интерес за хора с непоносимост към лактоза.

Хранителна стойност
 

ккал: 329 ккал

Въглехидрати: 0 гр

Белтъчини: 21,6 гр

Мазнини: 27 гр

Витамини

 

Витамин А: 330 µg

Витамин B1: 0,06 мг

Витамин В2: 0,31 мг

Витамин В6: 0,03 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0 мг

 

Минерали

 

Калций: 700 мг

Желязо: 0,5 мг

Калий: 290 мг

Магнезий: 43 мг

Натрий: 600 мг