Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Камембер – сирене от сурово мляко

Камембер е меко сирене с бяла плесен с произход от Франция. По разпореждане на император Наполеон III през XIX в., сиренето Камембер бива допуснато до трапезата на императорския двор. Така кремообразното и твърдо сирене от сурово мляко започва своя неудържим път към успеха.

Полезна информация

Сиренето Камембер притежава следните специални качества

Детайлно изображение на прясно сирене Камембер

Камемберът е вид меко сирене, с неподправен вкус, което е изключително популярно. Оригиналният Камембер обикновено се произвежда от сурово мляко, а процесът на производство отнема около три седмици.

Когато сиренето Камембер е готово за консумация, обикновено е в кръгла форма и покрито с бял слой плесен. Вътрешността на сиренето Камембер е от бяла до жълта, в зависимост от степента на зрялост. Съществуват много различни видове Камембер, които се различават по вкус, степен на зрялост и размер.


Произход

Откъде произхожда сиренето Камембер?

Сиренето Камембер произхожда от Франция, по-точно от регион Нормандия. Името му произхожда от едноименното селище, в което е създадено в края на XVIII в. от Мари Фонтан Арел, земеделски производител. Тя променя много по-стара рецепта за сирене и с нея постига огромен успех. Твърди се, че дори император Наполеон III е обичал сиренето Камембер и го е поднасял на официалните гости. „Camembert de Normandie“ тежи около 250 грама, има кръгла, по-рядко квадратна форма и леко пикантен, но и мек, ядков вкус. Прилича на сирене Бри, но не е толкова мазно. Наименованието „Камембер“ не е защитено, поради което този вид сирене вече не е регионален продукт. Сега се произвежда в много страни и вкусът му не е еднакъв навсякъде.


Сезон

Кой е сезонът на сиренето Камембер?

Сиренето Камембер е продукт, който се предлага през цялата година.

Нашите оферти за млечни продукти и сирена

Валидни от 10.06.2024 до 16.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва сиренето Камембер и как се съхранява?

Детайлно изображение на прясно сирене Камембер

Мекото сирене е много вкусно, когато се намаже върху филийка хляб или в кифлички. То е особено подходящо за паниране, пържене и за запеканки. Камембер се използва също за приготвянето на разядката „Obadzde“ , която е много ценена и популярна в Бавария.

Как се съхранява сиренето Камембер?

Подобно на всички меки сирена, сиренето Камембер се съхранява най-добре в метална кутия, поставено върху кухненска хартия или в оригиналната си опаковка. То трябва да се съхранява в хладилник, но без да се замразява, в противен случай желаният процес на зреене ще бъде прекъснат и сиренето губи голяма част от вкуса си.

Преди да се консумира, сиренето трябва да се извади от хладилника поне половин час преди това, за да се развие ароматът му. Вътрешността на престоялото дълго време сирене Камембер изсъхва. С разваленото сирене Камембер кората изсъхва и вътре се появява остър, подобен на амоняк вкус. 


Рецепти

Ето какво можем да приготвим със сирене Камембер


Съставки

Какво съдържа сиренето Камембер

Камембер е богат на фосфор и калций, както и на протеини, които са важни за зъбите и костите. Съдържащите се в него микроорганизми са пробиотични, което означава, че подпомагат здравето на чревната флора. Сиренето Камембер е много здравословен, не съдържа голямо количество мазнини и почти никакви въглехидрати, съответно се отразява добре на фигурата. Същевременно то съдържа голямо количество протеини и много витамини С, В2, В6, В12, D, Е и К. В сиренето се съдържат още цинк, натрий и фосфор.

Хранителна стойност
 

ккал: 216 ккал

Въглехидрати: 0 гр

Белтъчини: 23,5 гр

Мазнини: 13,5 гр

Витамини

 

Витамин А: 217 µg

Витамин B1: 0,05 мг

Витамин В2: 0,67 мг

Витамин В6: 0,28 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0,3 мг

 

Минерали

 

Калций: 600 мг

Желязо: 0,2 мг

Калий: 120 мг

Магнезий: 20 мг

Натрий: 680 мг