Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Яйчени нудли – с питателни сосове

Яйчените нудли са макаронено изделие, което първоначално се е произвеждало от мека пшеница. Меката пшеница обаче съдържа твърде много нишесте и твърде малко глутен самостоятелно. За свързването на нишестето помагат яйцата. Яйчените нудли миришат на яйца и имат същия вкус. Жълтият им цвят се дължи на жълтъка.

Полезна информация

Яйчените нудли имат следните специални качества 

Детайлно изображение на яйчени нудли

Нудлите се предлагат в голямо разнообразие от форми и цветове. Те се състоят от брашно от твърда пшеница, олио, сол и яйца. Освен това в тях има до 70% въглехидрати, които се съдържат в нишестето. При варенето в съда трябва да има достатъчно вода. Ако нудлите се варят в малко вода, те започват да залепват, защото във водата има твърде високо съдържание на нишесте. Яйчените нудли също не бива да се охлаждат внезапно, тъй като нишестеният филм помага на соса да залепне по-добре при консумация.


Произход

Откъде произхождат яйчените нудли?

Повечето хора обичат яйчени нудли и затова те се предлагат през цялата година. Те са основна храна и са вкусни по всяко време, независимо от сезона. Макаронените изделия се появяват за първи път в кухните на Италия през XII век, но те са познати от по-рано. Всъщност има доказателства, че макаронени изделия са се произвеждали и консумирали в Китай и преди този период. Те са били познати и на древните гърци. Затова е трудно да се каже кой точно е измислил макаронените изделия.


Сезон

Каква е сезонността на яйчените нудли?

Яйчните нудли са целогодишно предлаган продукт

Нашите предложения за основни хранителни продукти

Валидни от 17.06.2024 до 23.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използват яйчените нудли и как се съхраняват?

Детайлно изображение на яйчени нудли

Яйчните нудли имат много разнообразно приложение. За креативността няма граници. Така например, те се консумират като съставка в супа, в гратени или просто като гарнитура. Препоръчва се яйчените нудли да се съхраняват на тъмно място.

Стъклените прозрачни буркани в кухнята може да изглеждат декоративно, но са неподходящи за съхранение на макаронени изделия. Съхраняват се на хладно, сухо и тъмно място. При тези условия те могат да се съхраняват до две години. От друга страна сварените макаронени изделия не трябва да се съхраняват в хладилника в продължение на повече от три до четири дни. Сварените макаронени изделия могат да се замразяват и да се съхраняват около четири месеца.


Рецепти

Ето какво можем да приготвим с помощта на яйчени нудли


Съставки

Ето какво се съдържа в яйчените нудли

Яйчните нудли оказват положителен ефект върху нивата на кръвната захар. Ефектът се засилва, когато бъдат сварени al dente. По този начин се освобождава по-малко нишесте, което има положителен ефект върху храносмилането. Освен това се съдържа желязо.

Хранителна стойност
 

ккал: 354 ккал

Въглехидрати: 69,9 г

Протеини: 12,3 г

Мазнини: 2,8 г

Витамини

 

Витамин А: 60 µg

Витамин B1: 0,17 мг

Витамин B2: 0,07 мг

Витамин B6: 0,06 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0,2 мг

 

Минерали

 

Калций: 23 мг

Желязо: 3 мг

Калий: 219 мг

Магнезий: 42 мг

Натрий: 17 мг