Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Добрата храна е празник

Великден е вълшебен за всеки един от нас. Това е времето за домашен уют, добра храна, надежда и вяра в доброто. При нас ще откриеш чудни идеи за перфектния празник у дома: специални празнични предложения, съвети и малки трикове за боядисване както на яйца, така и за направа на празнична украса. Великден наближава. С Kaufland си готов за празника.

Изображение на различни зеленчуци, които образуват сърце
Изображение на различни плодове, които образуват сърце

Свежест и качество

Отваряме сетивата си за истинската наслада, която носи със себе си този светъл празник - за всичко ново и свежо около нас. Обичаме разнообразието и затова предлагаме ежедневно голям избор от пресни плодове и зеленчуци.

Чувствай се добре, похапвай добре и пълноценно. В Kaufland всеки ден ще откриеш голямо разнообразие от свежи плодове и зеленчуци от родни и чужди производители. Открий актуалните ни предложения и опитай нещо ново.

Нашите свежи предложения

Валидни от 12.04.2021 до 18.04.2021


Запретни ръкави за чудни великденски вкусотии

Предизвикай себе си и тази година приготви домашен козунак. Ако ти се вижда много сложно, опитай с бисквити във формата на зайче, които децата да декорират. Фен си на соленото? Имаме предложения както за вкусна дроб сарма, така и за сочно агнешко. Вдъхнови се от нашите празнични рецепти и се подготви за вкусен Великден.


Нашите празнични предложения

Търсиш перфектните продукти за празника? Нужни са ти пресни яйца, свежи салата, продукти за домашните печива или агнешка плешка за неделния обяд? Знаеш къде да ги откриеш ;)

 

Сладки изкушения

Валидни от 12.04.2021 до 18.04.2021


Боядисване на яйца с естествени материали

Боядисване на яйца с естествени материали

Боядисването на яйца с естествени материали се оказа доста актуално и модерно през последните години. Както подсказва и името му, методът не се нуждае от химикали и изкуствени оцветители, но за сметка на това е безвреден както за децата, така и за природата. За по-добър ефект и цвят се препоръчва използваните яйца да са бели.

 

За наситено жълто, към половин литър вода добави около десет грама куркума. Сложи на котлона до завиране на водата, след което остави настрана да изстине напълно. Подходящо за боядисване на бели яйца.

Едва ли има други зеленчуци, които да боядисват толкова силно като цвеклото и червеното зеле. За да постигнеш наситено червен цвят, остави няколко малки глави цвекло да покъкрят във вода за половин час. Същото може да направиш и с червеното зеле.

За ярко синьо използвай боровинки, при това без варене. Просто постави яйцата в сока от боровинките за половин час и те ще заблестят в свеж син нюанс.

Оцветяването на великденски яйца с люспи от лук е класика. Свари яйцата в около две шепи люспи от червен и жълт лук във вода с оцет и ги остави да престоят във водата половин час.

За да получиш кафеникави яйца, използвай силно еспресо вместо вода. Добре е яйцата да се поставят топли в кафето и да постоят в него няколко часа.

Любопитно за яйцата

Знаеш ли, че едно щраусово яйце се равнява на 25-40 кокоши яйца и тежи от 450 г до 1 800 г, а пъдпъдъчите яйца са бомба от витамини, минерали и микроелементи, при които холестеролът тотално отсъства? Подбрахме още няколко любопитни факта за яйцата, които изненадаха дори и нас.

 

Богати на Омега-3

В едно яйце се съдържат цели 225 мг от прочутите мастни киселини. Към стабилната доза омега-3 получаваме и още витамини, антиоксиданти и протеини, плюс холин, който се бори с мастните натрупвания.

Цветът на черупката

Знаеш ли че… Кокошките не избират цвета на яйцата си. Той зависи от тяхната природа. Цветът на яйцата е заложен генетично в птиците. Затова една и съща кокошка снася яйца с точно определена окраска през целия си живот.

Издухани яйца

Какво правиш със съдържанието на издуханите яйца? Вместо да го изхвърлиш, замрази го. Яйцата можеш да съхраняваш във фризер до десет месеца.


Направи си сам... красота за сетивата и празник за душата

Няма такова нещо като прекалено много празнична декорация. Още повече, когато е изработена от десетте палави пръстчета на любимия малчуган. Предлагаме ти две идеи как не само да прекараш повече време заедно с хлапетата около празниците, но и как заедно да изработите весели хартиени яйчица или незабравима поздравителна картичка за баба, например.

Изображение на декорацията с цветни хартиени яйчица

Тези хартиени яйчица са идеална декорация, която може да поставиш до детските чинии на празничната маса. Спокойно ги залепи на прозореца, например, а ако им направиш по една платнена кукичка, директно може да ги подредиш върху онези стари дървесни клонки, които събра още миналата година, но така и не реши как точно да декорираш.

 

Какви материали са ти необходими

Какво ти е необходимо:

 • няколко листа цветна и бяла хартия
 • обиковена ножичка
 • зиг-заг ножичка
 • лепило
 • молив
 • цветни флумастери

На гърба на цветните листи хартия нарисувай с молив четири големи яйца. Стреми се големината на всички яйца да е еднаква. Разрежи с помощта на зиг-заг ножичката две от яйцата през средата. На гърба на жълтия и белия лист хартия нарисувай по едно малко яйце и ги отрежи.

Оформяне на "джобчета" върху яйцата

Сложи лепило по краищата на две от половинките яйца и ги залепи върху целите, така че да се образува джобче. За по-добър контраст, избери различни цветове на "джобчето" и на яйцето под него. От цветната хартия изрежи различни по форма и цвят звездички и цветенца, които да налепиш по "джобчетата". Използвай и шарени печати за още по-добър ефект.

Върху жълтата хартия нарисувай перчем, крачета и крила на пилето. Върху оранжевата нарисувай малко квадратче, което ще използваш за човка. На бялата хартия нарисувай уши и лапи на зайчето. След това изрежи всички елементи.

Оформяне на животните за декорацията

Залепи елементите така, че да оформиш с тяхна помощ пилето и зайчето. С помощта на флумастер нарисувай очи и лапички/крила.

 

Оформяне на панделките за декорацията

Изрежи лентички цветна хартия и ги оформи както е посочено на снимката. Целта е едната да се сгъне така, че да оформя панделка, а другата да се използва за основа.

 

Финална работа по украсата

Постави пилето и зайчето в "джобчетата" на яйцата. С това декорацията е готова.

Общ изглед на готовата картичка

За едни картичката е дребен жест на внимание. За други тя казва хиляди думи. Етикетът на нашата би бил "направена с много любов". Защото във всяко нещо изработено с ръце има вложено и по мъничко сърце. 

Какво е необходимо за направата на картичката

Какво ти е необходимо:

 • няколко листа цветна и бяла хартия
 • обиковена ножичка
 • зиг-заг ножичка
 • молив
 • шблон във формата на зайче или яйце
 • лепило
Оформяне на зайчето

Наложи шаблона на зайчето върху бялата хартия и го очертай с помощта на молив.

Изрязване на зайчето

С помощта на ножичка изрежи нарисуваното на бялата хартия зайче, но така, че да не се нарушава целостта на силуета му.

Подреждане на цветни ивички хартия

С помощта на зиг-заг ножицата се нарязват къдрави цветни ленти, които се налепят върху основата на картичката. Върху тях се залепя силуетът на зайчето. По желание, може да се изреже бяло кръгче за опашка на зайчето. След като и опашката се залепи картичката е готова.

Хлапетата ще се влюбят в тях! Направи с тяхна помощ петела от филц и сърцето от хартиени ленти. Създай още празнично настроение за нула време и с минимално количество материали. 


Мерки във връзка с разпространението на COVID-19

Kaufland България носи отговорност за здравето на своите служители и техните семейства.

Във връзка с разпространението на COVID-19 предприемаме превантивни мерки за сигурността и здравето на нашия екип и клиентите ни. Запознайте се с тях.

Мерки във връзка с разпространението на COVID-19