Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Запретни ръкави за чудни великденски вкусотии

Изображение на великденски вкусотии - козунак и боядисани яйца

Предизвикай себе си и тази година приготви домашен козунак. Ако ти се вижда много сложно, опитай с бисквити във формата на зайче, които децата да декорират. Фен си на соленото? Имаме предложения както за вкусна дроб сарма, така и за сочно агнешко. Вдъхнови се от нашите празнични рецепти и се подготви за вкусен Великден.

Рецепти с агнешко месо

Топящо се в устата крехко агнешко… Прясно изпечен хляб, напоен богато със сосовете от месото… Добрата великденска храна е чисто удоволствие. Подбрахме вкусни рецепти с агнешко, подходящи и за абсолютно начинаещи в кухнята.

 

Агнешко и дроба сарма? О, да!  

Зелена салата, свежи червени репички, сварени шарени яйчица, дъхав козунак. Кой не обича това време от годината и прекрасните му благинки! Фен на доброто празнично похапване е и шеф Владимир Тодоров, който приготви специално за нас превъзходно агнешко и дроб сарма. Процесът на приготвяне можеш да проследиш във видеото, а цялата рецепта можеш да видиш и след като натиснеш черния бутон по-долу.


Козунак на конци – мисията възможна

Помниш ли как преди години майка ти пускаше всички възможни печки, затваряше всички врати, увиваше тенджерата, в която втасва козуначеното тесто, с дебели пуловери, за да може поне тази година да й се получи козунакът?

Тънкостите около приготвянето на козунаците не са една или две, но от опит знаем – не е нужно да живееш в сауна, за да получиш така мечтаните конци. От голямо значение е силата на брашното, което използваш, но още по-важно е търпението. Защото козунакът има нужда от време, за да се превърне в онази невероятна наслада за сетивата.

Разгледай нашите рецепти и запрятай ръкави! Помисли сме и за начинаещите в дебрите на кулинарията, като събрахме на едно място основните стъпки за приготвянето на козунак. 

Сушените плодове за козунака се накисват в ром от предишната вечер. Портокаловата кора също може да се настърже предварително.

 

Сушените плодове за козунака се накисват в ром от предишната вечер. Портокаловата кора също може да се настърже предварително.

Маята се разтваря в топлото мляко, подсладено със супена лъжица захар

 

Маята се разтваря в топлото мляко, подсладено със супена лъжица захар, като върху сместа се поръсва и супена лъжица от брашното. Яйцата се разбиват със захарта, ваниловата захар и ромът, отцеден от сушените плодове. Прибавят се разтопеното масло, шупналата мая и отново се разбърква добре.

Замесва се меко тесто

 

Замесва се меко тесто.

Тестото се разточва върху работния плот

 

Тестото се разточва върху работния плот и се поръсва със стафидите и портокаловите корички.  

Тестото се събира на топка

 

Тестото се събира на топка. Прехвърля се в купа, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса, докато удвои обема си.

След като тестото удвои обема си се разделя на три топки.

 

След като тестото удвои обема си се разделя на три топки.

 

От топките се оформят фитили.

 

От топките се оформят фитили.

Фитилите се сплитат на плитка.

 

Фитилите се сплитат на плитка, покриват се с кърпа и се оставят настрана докато не удвоят обема си.  

 

След като удвоят обема си, козунаците се намазват с жълтък

 

След като удвоят обема си, козунаците се намазват с жълтък, разбит в мляко и се поръсват със захар.

Изображение на различни плодове, които образуват сърце

Козунакът се пече в загрята на 210° C фурна, без вентилатор, за 10 минути и след това още 60 минути на 200° C. Покрива се с алуминиево фолио когато започне да покафенява.

Всички подробности около рецептата за домашен козунак - точните съставки и грамажи ще откриеш тук.


Великденски сладкиши

Вкусните печива са удоволствие не само за небцето, но и за сърцето. Ето защо внимателно подбрахме рецепти, подходящи за всеки и идеални за приготвяне с малките помощници. В нашите хипермаркети ще откриеш голям избор от съдове за печене, резци за курабии или форми за кекс. Не чакай. Готви и се наслади ;)

Превърни сухия козунак в изключителен десерт  

Понасъбрал ти се е козунак, а никой не го обича когато поизсъхне и стане по-твърд. Имаме решение и за такива ситуации. Преобрази го във вкусна торта или го изпържи с канела, мляко и яйца – какво по-чудесно от сладки пържени филийки за закуска.