Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали

Къпинов сок: Ароматен и многообразен

Сокът от къпини, който се произвежда от тъмните плодове на къпината, е вкусен и освежаващ плодов сок. Той изкушава със сладко-киселия си вкус и интензивния си аромат. Сокът от къпини не само е вкусен, но и е богат на антиоксиданти, витамини и фибри, които подпомагат здравословното състояние на организма.

Полезна информация

Сокът от къпини има следните свойства

Детайлно изображение на сок от къпини

Сокът от къпини съдържа антиоксиданти като антоциани, флавоноиди и полифеноли. Освен това къпините са източник на витамин C. Съдържат също така витамин K, както и минералите калий, магнезий и желязо.


Произход

Откъде произхожда сокът от къпини?

Сокът от къпини се произвежда от плодовете на къпиновите храсти. Плодовете се срещат в различни части на света и се отглеждат в много региони, между които Северна Америка, Европа, Азия и Австралия. Периодът за бране на къпините варира според региона и сорта, но най-общо е между средата и края на лятото. В някои региони къпините може да се берат и през есента.


Сезон

Каква е сезонността на сока от къпини?

Сезонът на къпините продължава обикновено от лятото до есента, като основното време за беритба е между юни и септември. В по-топлите региони беритбата може да продължи и през есента. В някои части на света, по-специално в топлите климатични пояси, има по-малка реколта от къпини и през пролетта. Тя обаче обикновено е ограничена и се събира преди основната реколта през лятото.


Употреба и съхранение

Научи повече за употребата и съхранението на сока от къпини.

Сокът от къпини може да се използва креативно по много начини, в зависимост от предпочитанията и кулинарните желания. Може да се пие чист, като освежаваща напитка, да се приготвят алкохолни и безалкохолни коктейли или да се подобрява вкусът на сосове, дресинги и маринати. При печивата добавя вкус и цвят, подходящ е за топинг на десерти, а в мюслито за закуска придава плодов вкус.

За да остане сокът от къпини свеж и годен за пиене, той трябва да се съхранява както другите плодови сокове в хладилника, при около 4°C. Най-добре е на тъмно, в херметически затворен съд или бутилка. Ако не се използва в следващите няколко дни, може да се замрази. Препоръчително е да се проверява редовно дали не е развален, мухлясал или с неприятна миризма.


Съставки

Какво съдържа сокът от къпини    

Къпиновият сок съдържа актиоксиданти, антоциани, флавоноли и витамин С.

Хранителни стойности за 100 g
 

Калории: 38 kcal

Въглехидрати: 7,8 g

Белтъчини: 0,3 g

Мазнини: 0,6 g

Витамини за 100 g

 

Витамин А: 46 µg

Витамин B1: 0,02 mg

Витамин B2: 0,03 mg

Витамин B6: 0,04 mg

Витамин С: 10 mg

Витамин Е: 0,8 mg

 

Минерали за 100 g

 

Калций: 12 mg

Желязо: 0,9 mg

Калий: 170 mg

Магнезий: 31 mg

Натрий: 1 mg