Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Червена боровинка: червен суперплод

Червените боровинки се предлагат предимно консервирани или като дълбоко замразена храна. Както и клюквата, червената боровинка е роднина на черната. Тъй като клюквите са описвани още като „култивирани червени боровинки“, може да остане впечатление, че става дума за две имена на един и същи плод. В действителност обаче клюквата има значително по-различен вкус от обикновената червена боровинка. В тази статия ще ти разкрием още важни неща за червените боровинки, техния произход и най-добрия начин за съхранението им.

Полезна информация

Червените боровинки имат следните специални качества

Червени боровинки в детайлен изглед

Червените боровинки са от рода на боровинките. Те растат на малки храстчета и цветовете им започват да цъфтят в края на май. В края на август се образуват първите червени боровинки и узряват. Много ранните сортове дават своите първи плодове още в края на юни. 

Вкус и обработка на червените боровинки

Месестата част на червените боровинки е бяла. Вкусът й е по-скоро кисел. Въпреки че има малко по-остър вкус от клюквата, тя може да замени плода в почти всички ястия. Данните за количеството и времето на приготвяне остават същите. Пресните червени боровинки са податливи на плесен и не остават особено дълго пресни. Ето защо те се предлагат като свободна стока само по време на събирането. Освен това има голямо предлагане на обработени червени боровинки, например под формата на компот, конфитюр, желе или сок. 


Произход

Откъде произхождат червените боровинки?

Червените боровинки най-често идват при нас от:

  • Европа
  • Азия
  • Северна Америка

В Канада се събират много диви червени боровинки. За износ се замразяват дълбоко. Червените боровинки растат в иглолистните гори с кисела почва. Още през Средновековието те са били известни и ценени като лечебно растение.


Сезон

Каква е сезонността на червените боровинки?

Сезонността на червените боровинки е от края на август до октомври. Тогава те се събират в Европа, Азия и Северна Америка.

Нашите предложения за плодове и зеленчуци

Валидни от 22.04.2024 до 28.04.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използват червените боровинки и как се съхраняват?

Червени боровинки в детайлен изглед

Поради киселия си вкус червените боровинки не са непременно подходящи за директна консумация. Но пък са чудесни за сосове към месни ястия. Червените боровинки се правят и на мармалад, желе или сок. Под формата на конфитюр са добра комбинация с ястия с гъби, печен камембер или кордон бльо.

Така се съхраняват червените боровинки

Червените боровинки трябва да се съхраняват в отделението за плодове на хладилника и да се консумират бързо. Ако са дълбоко замразени могат съответно да се съхраняват в камерата. В такъв случай те са годни според посоченото върху опаковката.Съставки

Ето какво съдържат червените боровинки*

Червените боровинки съдържат витамини С, В и А. Съдържащите се в тях минерали са калций, калий, магнезий и фосфор. Съставът им включва и салицилова киселина.

Хранителна стойност
 

kcal: 35 kcal

Въглехидрати: 6,2 g

Белтъчини: 0,3 g

Мазнини: 0,5 g

Витамини

 

Витамин А: 4 µg

Витамин В1: 0,02 mg

Витамин В2: 0,02 mg

Витамин В6: 0,01 mg

Витамин С: 12 mg

Витамин Е: 1 mg

 

Минерали

 

Калций: 14 mg

Желязо: 0,5 mg

Калий: 77 mg

Магнезий: 6 mg

Натрий: 2 mg