Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Крем фреш – облагородява много ястия

Крем фреш идва от френски и означава прясна сметана. Тъй като обикновено се използва за облагородяване на ястия, високото му съдържание на мазнини играе по-скоро второстепенна роля. Именно съдържанието на мазнини придава типичния му вкус.

Полезна информация

Крем фреш има следните специални качества

Детайлно изображение на крем фреш

Крем фреш е киселомлечно изделие и се произвежда от сметана със специални култури от млечнокисели бактерии и други микроорганизми. Киселото мляко, кефирът,мътеницата и заквасеното мляко също са кисели млечни продукти. Крем фреш не съдържа консерванти или други добавки, добавя се само захароза. Крем фреш е лесно смилаем и има ограничена трайност в хладилник. Киселата сметана и заквасената сметанаса сходни продукти.

Разнообразие с крем фреш

Крем фреш е вкусна добавка към различни ястия, като се използва за обяд, подобряване на сосове или за салати с билки. Той е класическо допълнение към хрупкавите летни зеленчуци, а също така е подходящ и за зимни зеленчуци. Крем фреш придава на диповете деликатен и кремообразен вкус. На пазара се предлага и крем фреш, овкусен с различни билки и подправки, но най-популярен е натуралният вариант. 


Произход

Откъде произхожда крем фреш?

Крем фреш често се сравнява със заквасената сметана – с изключение на основната кремообразна консистенция, обаче, двата продукта са доста различни. Заквасената сметана е много по-мека и по-малко кисела. Крем фреш, който произхожда от Франция, е с много по-високо съдържание на мазнини, въпреки че и двата продукта се правят от кисело мляко.


Сезон

Кой сезонът на крем фреш?

Крем фреш е продукт, който се предлага през цялата година.

Нашите предложения за млечни продукти

Валидни от 10.06.2024 до 16.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва крем фреш и как се съхранява?

Детайлно изображение на крем фреш

Крем фреш се използва най-добре за овкусяване на сосове, но не и за френски ястия. Подходящ е и за салати, супи, дипове, ястия с паста и запеканки. Крем фреш е пресен продукт с ограничен срок на годност и трябва да се съхранява на хладно място. След отваряне трябва да се консумира в рамките на няколко дни.


Съставки

Какво съдържа крем фреш?

Крем фреш е богат на калций, витамин А и витамин Е

Хранителна стойност
 

ккал: 378 ккал

Въглехидрати: 2,5 гр

Белтъчини: 2 гр

Мазнини: 40 гр

Витамини

 

Витамин А: 0 µg

Витамин B1: 0,03 мг

Витамин В2: 0,11 мг

Витамин В6: 0,01 мг

Витамин С: 1 мг

Витамин Е: 1,1 мг

 

Минерали

 

Калций: 73 мг

Желязо: 0 мг

Калий: 105 мг

Магнезий: 8 мг

Натрий: 39 мг