Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Заквасена сметана – вкусни супи, сосове

Заквасената сметана се предлага с различни нива на масленост и всъщност е страничен продукт на сметаната. Съдържанието на мазнини в нея е най-малко 20% и често се продава като „кисела сметана“.

Полезна информация

Заквасената сметана притежава следните специални качества

Детайлно изображение на заквасена сметана

Заквасената сметана е продукт на киселото мляко и се предлага в различни разновидности: „Crème legère“ като лек вариант на „Crème fraîche“ с минимално съдържание на мазнини 20%. След това идва самата заквасена сметана и „crème fraîche“ с масленост най-малко 30%. Заквасената сметана съдържа много калций и витамин С – вещества, които са важни за костния метаболизъм. Колкото по-високо е съдържанието на мазнини, толкова повече витамини А и D съдържа продуктът.


Произход

Откъде произхожда заквасената сметана?

Заквасената сметана е особено разпространена в източноевропейската кухня, въпреки че там тя е известна с наименованието „сметана“. За разлика от крем фреш, заквасената сметана е много по-мека и по-малко кисела. Освен това, крем фреш е с по-високо съдържание на мазнини.


Сезон

Кога е сезонът на заквасената сметана?

Заквасената сметана е продукт, който се предлага през цялата година.

Нашите предложения за млечни продукти

Валидни от 20.05.2024 до 26.05.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва заквасената сметана?

Детайлно изображение на заквасена сметана

Заквасената сметана може да се използва за придаване на кремообразна нотка на ястията. Това малко допълнение се съчетава особено добре със супи, сосове и дипове. Полезна информация: Когато загреете заквасената сметана, тя започва да се разслоява. Ето защо в идеалния случай сметаната трябва да се добавя едва на последния етап от готвенето или малко преди сервиране. Не е проблем да се използва в хладни съдове. Заквасената сметана е пресен продукт с ограничен срок на годност и трябва да се съхранява на хладно място и да се използва бързо след отваряне. Съставки

Какво съдържа заквасената сметана?

Заквасената сметана е добър източник на калций и фосфор, които, като комбинация от минерали, са полезни за зъбите и костната структура.

Хранителна стойност
 

ккал: 239 ккал

Въглехидрати: 3,2 гр

Белтъчини: 2,6 гр

Мазнини: 24 гр

Витамини

 

Витамин А: 240 µg

Витамин B1: 0,04 мг

Витамин В2: 0,14 мг

Витамин В6: 0,02 мг

Витамин С: 1 мг

Витамин Е: 0,7 мг

 

Минерали

 

Калций: 93 мг

Желязо: 0,1 мг

Калий: 133 мг

Магнезий: 10 мг

Натрий: 49 мг