Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Хляб със слънчогледово семе

Хлябът със слънчогледово семе се приготвя от смес от пълнозърнесто брашно и слънчогледови семки. При това брашното може да бъде смляно едро или фино, а и семената според вкуса могат да бъдат преработени цели, накълцани или леко надробени.

Полезна информация

Хлябът със слънчогледово семе притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на хляб със слънчогледово семе

Като всички пълнозърнести продукти и пълнозърнестият хляб със слънчогледово семе се произвежда от пълнозърнесто брашно, което съдържа цялото зърно независимо от конкретната зърнена култура. Така например има пълнозърнест хляб със слънчогледово семе от пълнозърнеста ръж, но също и от пълнозърнеста пшеница или от смесени цели зърна. Пълнозърнестият хляб запазва съдържанието на минерали, микроелементи и ферменти на цялото зърно.

Тъмно тесто = пълнозърнесто брашно?

Много тъмни са само хлябовете от пълнозърнеста ръж. Съществуват обаче и разновидности на тъмния хляб, които не са чисто пълнозърнести продукти. Понякога те се обозначават като „пълноценна храна“ и с други подобни термини. В пълнозърнестия хляб със слънчогледово семе могат да се използват и други зърна. Особено внимание трябва да бъде обърнато на хлебчетата. При тях, дори при тъмните видове тесто, обикновено не се използва чисто пълнозърнесто брашно, а смесени или оцветени брашна. Пълнозърнестите хлебчета се обозначават като такива. 


Произход

Откъде произхожда хлябът със слънчогледово семе?

Самият хляб съществува, откакто хората са уседнали и са започнали да отглеждат зърнени култури. Съществуват повече от 3 000 вида хляб. Трудно е да се докаже кога точно се е развил хлябът със слънчогледово семе.


Сезон

Каква е сезонността на хляба със слънчогледово семе?

Хлябът със слънчогледово семе е достъпен пресен през цялата година.

Нашите предложения за хрупкав хляб

Валидни от 10.06.2024 до 16.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва хляба със слънчогледово семе и как се съхранява?

Детайлно изображение на хляб със слънчогледово семе

Хлябът със слънчогледово семе е особено вкусен натюр, само леко намазан с масло или с плътно и характерно на вкус сирене. При гарнирането на хляба, обаче, пред въображението няма граници. Добре е пресен продукт като хляба със слънчогледово семе да се консумира в рамките на няколко дни. Преди хлябът да изсъхне и да се втвърди се препоръчва да се съхранява в кутия за хляб. 


Съставки

Ето какво съдържа хлябът със слънчогледово семе

Слънчогледовите семки съдържат разнообразни хранителни вещества като полиненаситени мастни киселини, витамини и минерали. В пълнозърнестия хляб със слънчогледово семе този потенциал се съчетава с хранителните вещества на пълнозърнестото брашно.

Хранителна стойност
 

ккал: 231 ккал

Въглехидрати: 39,9 г

Протеини: 9 г

Мазнини: 3,9 г

Витамини

 

Витамин А: 1 µg

Витамин B1: 0,21 мг

Витамин B2: 0,1 мг

Витамин B6: 0,25 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0,7 мг

 

Минерали

 

Калций: 35 мг

Желязо: 2,8 мг

Калий: 250 мг

Магнезий: 106 мг

Натрий: 590 мг