Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Пшеничен хляб за тостер – хрупкав

Пшеничният хляб за тостер, който понякога се нарича и „тост“, е специален вид формован бял хляб, който се характеризира с особено фини пори, характерен вкус, който леко напомня на масло, типичен мек аромат и много тънка коричка. Обикновено се препича преди консумация.  

Полезна информация

Пшеничният хляб за тостер притежава следните специални характеристики 

Детайлно изображение на пшеничния хляб за тостер

Една от най-важните съставки на сутрешната закуска е пшеничният хляб за тостер. Понятието „тост“ идва от английски и означава „запичам“. Пшеничният хляб за тостер се произвежда предимно от пшенично брашно, набухватели. например пшенична закваска или мая, захар, сол, мазнина, вода и мляко, съответно сухо мляко.

Фини пори, типичен аромат на препечено

Тестото се приготвя с пшенична закваска или с предварително приготвено тесто. Хлябът за тостер има високо съдържание на протеини, като млечен протеин и пшеничен глутен, което води до силно изразена способност за задържане на газове. Това от своя страна е причината за фините пори на хляба за тостер, който ферментира бавно.

Типичният аромат на препечено след препичане се дължи на високото съдържание на протеини, мазнини и захар. Една от характерните особености на пшеничния хляб за тостер е, че той почти винаги се предлага нарязан на филийки. За да могат отделните филийки да се поберат в тостера, повечето производители спазват определени стандартни размери, въпреки че няма конкретни нормативни разпоредби.


Произход

Откъде произхожда пшеничния хляб за тостер?

Пшеничният хляб за тостер води началото си от Великобритания. Англичаните са го използвали още през ХІХ век.


Сезон

Каква е сезонността на пшеничния хляб за тостер?

Няма определен сезон за тостове. Пшеничният хляб за тостер се произвежда целогодишно. 

Нашите предложения за хрупкав хляб

Валидни от 20.05.2024 до 26.05.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва пшеничния хляб за тостер и как се съхранява?

Детайлно изображение на пшеничния хляб за тостер

Пшеничният хляб за тостер е особено обичан за закуска или вечеря. При това обикновено се намазва или гарнира с масло, мармалад, конфитюр, мед, крем от нуга с ядки, сирене или колбас. Популярна разновидност е хавайският тост, който се гарнира със сирене, ананас и шунка. След това сиренето се запича и се гарнира с коктейлна череша. В комбинация със сладки гарнитури като мед или шоколадов крем или като основа за сандвичи пшеничният хляб за тостер понякога се използва и непрепечен.

Ето как се съхранява пшеничният хляб за тостер

Хлябът за тостер се съхранява добре в кутия за хляб. По-добре е хлябът да не се съхранява в хладилник, тъй като ще загуби аромата си. Тостът може да се консумира дори и след изтичане на срока на годност. Ако обаче дори върху една филия се образува плесен, трябва да се изхвърли цялата опаковка. Филиите за тостер се изваждат поотделно и след това се препичат в тостер в продължение на няколко минути.


Рецепти

Ето какво можем да приготвим с помощта на пшеничен хляб за тостер


Съставки

Ето какво съдържа пшеничния хляб за тостер

Пшеничният хляб съдържа малко количество протеини и минерали като калций, фосфор, калий, магнезий и цинк. В пълнозърнестите тостове количеството обикновено е по-голямо.

Хранителна стойност
 

ккал: 262 ккал

Въглехидрати: 48 г

Протеини: 7,4 г

Мазнини: 4,5 г

Витамини

 

Витамин А: 20 µg

Витамин B1: 0,08 мг

Витамин B2: 0,05 мг

Витамин B6: 0,11 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0,7 мг

 

Минерали

 

Калций: 58 мг

Желязо: 1 мг

Калий: 160 мг

Магнезий: 24 мг

Натрий: 551 мг