Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Млечен пудинг – класически десерт

Млечният пудинг е любимият десерт на цели поколения деца и възрастни. Предлага се с различни вкусове, но най-популярните са ванилия и шоколад.

Полезна информация

Млечният пудинг има следните специални качества

Детайлно изображение на млечен пудинг

Названието „пудинг“ вероятно произлиза от староанглийски, където идва от думата „puduc“, която означава „набъбвам“. Тя описва процеса, при който добавеното царевично брашно набъбва в млякото, създавайки кремообразната маса на пудинга. Млечният пудинг има мека и твърдо-течна консистенция, която се втвърдява при охлаждане. По отношение на цвета пудингът, който в основния си вид е обикновено с млечен нюанс, се адаптира към съответните комбинации от храни, например плодове. Млечният пудинг е много засищащ


Произход

Откъде произхожда млечния пудинг?

Първите сведения за приготвянето на ястия с пудинг датират от 1300 г., когато пудингът за първи път е бил приготвян в животински стомаси. Като десерт пудингът е познат едва от около 1550 г., когато за първи път е приготвен с мляко и яйца. В западноевропейската култура, обаче, пудингът е въведен едва в края на XVII век. В наши дни млечният пудинг е популярен почти навсякъде по света като основно ястие, десерт или закуска.


Сезон

Кога е сезонът на млечния пудинг?

Основните съставки за приготвяне на млечен пудинг и самият продукт са достъпни през цялата година, съответно пудингът не е сезонна храна. Можете сами да приготвите млечен пудинг от суровини, но на пазара има и готови смеси и продукти.

Нашите предложения за млечни продукти

Валидни от 10.06.2024 до 16.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва млечния пудинг?

Детайлно изображение на млечен пудинг

Млечният пудинг обикновено се сервира като десерт след солени ястия, но също и като закуска между храненията. Млечният пудинг може да се консумира прясно приготвен – топъл или охладен. Ако е охладен или дори леко замразен, той е твърд и подобен на желе. Млечният пудинг е популярен в почти всички култури и често се комбинира с плодове, плодови сосове и различни подправки, например канела. Млечният пудинг обикновено се съхранява в продължение на няколко седмици, ако не е отворен. След отваряне трябва да се съхранява в хладилник и да се консумира в рамките на няколко дни.Съставки

Какво съдържа млечния пудинг?

Ако се консумира в умерени количества, млечният пудинг е сравнително здравословен десерт. При приготвянето му обаче е важно да се обърне внимание на количеството използвана захар. Млечният пудинг съдържа голямо количество протеини и калций. Протеините са важни за изграждането на мускулите и поддържат имунната система на организма, а калцият е важен за образуването на здрави кости. 

Хранителна стойност
 

ккал: 94 ккал

Въглехидрати: 18 гр

Белтъчини: 2,8 гр

Мазнини: 1,2 гр

Витамини

 

Витамин А: 30 µg

Витамин B1: 0,03 мг

Витамин В2: 0,14 мг

Витамин В6: 0,04 мг

Витамин С: 2 мг

Витамин Е: 0 мг

 

Минерали

 

Калций: 100 мг

Желязо: 0 мг

Калий: 120 мг

Магнезий: 10 мг

Натрий: 40 мг