Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Котидж сирене – нискокалоричен продукт

В миналото производител на сирене от региона Алгау регистрира термина „Хютенкезе“ (котидж сирене) като търговска марка. Днес тя се използва и от други производители като наименование на котидж сирене. 

Полезна информация

Прясното котидж сирене сирене притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на котидж сирене

Котидж сирене – в Италия сред роднините му са сирената Маскарпоне, Рикота, Моцарела или Бурата, а френските разновидности включват „Brousse du Rove“ или също „Fromage Frais de Corne“ и прясно козе сирене. Гръцкото сирене Фета също е прясно сирене.

Зърната или гранулите сирене се образуват в котидж сиренето, като то се поддържа топло при около 55 градуса. Котидж сиренето има уникален вкус, който го различава от този на обикновеното прясно сирене. То се приготвя от обезмаслено мляко. В магазините то се продава като „Хютенкезе“ или като „котидж сирене“. Котидж сиренето е с ниско съдържание на мазнини и въглехидрати и има високо съдържание на протеини.


Произход

Откъде произхожда котидж сиренето?

То се произвежда чрез съсирване на мляко. При производството към затопленото мляко се добавят млечнокисели бактерии и сирище. При този процес млякото се сгъстява. Така се образува и първата извара, която се разрязва с лира за сирене. Частичен продукт от този процес е изварата. За да се получи прясно сирене, продуктът се нарязва на малки парченца, загрява се и се смесва със сметана и сол.


Сезон

Кога е сезонът на котидж сиренето?

Котидж сиренето е пресен продукт, който се предлага през цялата година.

Нашите оферти за млечни продукти и сирена

Валидни от 22.04.2024 до 28.04.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва котидж сиренето и как се съхранява?

Детайлно изображение на котидж сирене

Котидж сиренето е много популярно за мазане и по желание може да се комбинира с други продукти като сладко или билки. То е вкусно също и в салати, сосове, като гарнитура за запеканки, или като част от десерти. Сиренето може да се съхранява в хладилник за около една седмица след отварянето му.


Рецепти

Какво можем да приготвим с котидж сирене?


Съставки

Какво съдържа котидж сиренето?

Котидж сиренето е леко, вкусно и здравословно. То е богато на протеини и калций, но не съдържа почти никакви калории

Хранителна стойност
 

ккал: 81 ккал

Въглехидрати: 0 гр

Белтъчини: 13,6 гр

Мазнини: 2,9 гр

Витамини

 

Витамин А: 30 µg

Витамин B1: 0,03 мг

Витамин В2: 0,28 мг

Витамин В6: 0,06 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0,1 мг

 

Минерали

 

Калций: 100 мг

Желязо: 0,1 мг

Калий: 50 мг

Магнезий: 9 мг

Натрий: 400 мг