Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Сушена круша: приятно сладка

В древни времена сушенето на круши е бил любим метод за естествено съхранение на зрелите плодове и съответно за попълване на зимните запаси от храна. Сушената круша обаче е не само приятна лека закуска, но и любим подсладител и съставка за множество рецепти за печене и готвене, а дори и за някои деликатеси.

Полезна информация

Сушените круши имат следните специални качества 

Сушени круши в детайлен изглед

Сушените круши са апетитно удоволствие, а крушите съдържат витамини и минерали. За да се изсуши крушата, тя се нарязва на малки резени или парченца, в идеалния случай се разпределя върху сито и се суши бавно, с редовно обръщане, много часове при умерена топлина от 40 градуса или повече. Това, че при изсушаването крушата става леко кафява, не пречи на вкуса. Напротив: крушата, когато се изсуши и така стане дълготрайна, съдържа много повече плодова захар, която се разгръща приятно сладко в устата при сдъвкването на плодовете.


Произход

Откъде произхождат сушените круши?

Произходът на крушата е от евразийската област. През 18 и 19 век круши са били отглеждани успешно преди всичко във Франция и Белгия. Днес има 2500 сорта круши. Известните сортове Вилямова, Конференс и Александър Лукас са немски.


Сезон

Кога е сезонността на сушените круши?

Сушените круши са достъпни през цялата година.

Нашите предложения за сушени плодове  

Валидни от 22.04.2024 до 28.04.2024


Употреба и съхранение

За какво могат да се използват сушените круши и как се съхраняват?

Сушени круши в детайлен изглед

Сушените круши са вкусен за лека закуска или междинно похапване, алтернатива на сладките изкушения. Те могат обаче да се използват и за печене, варене или като сладка съставка в мюслита. Сушените круши трябва да се затварят много добре и да се съхраняват на сухо.


Съставки

Ето какво съдържат сушените круши

Сушени круши в детайлен изглед

Сушените съдържат различни витамини и минерали. Струва си да се споменат желязото, калият, медта, магнезият, фосфатът, йодът и цинкът.

Хранителна стойност
 

kcal: 326 kcal

Въглехидрати: 75,2 g

Белтъчини: 4,4 g

Мазнини: 0,8 g

Витамини

 

Витамин А: 13 µg

Витамин В1: 0,2 mg

Витамин В2: 0,2 mg

Витамин В6: 0,9 mg

Витамин С: 7 mg

Витамин Е: 0,7 mg

 

Минерали

 

Калций: 32 mg

Желязо: 2,8 mg

Калий: 1477 mg

Магнезий: 110 mg

Натрий: 4 mg