Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Фурми: малки енергийни бомби

Фурмите са плодовете на финиковата палма (Phoenix dactylifera), чиято родина са субтропическите области около Персийския залив. Финиковата палма може да достигне възраст до 200 години и след около пет до шест години дава първите си плодове. Пресните фурми са големи колкото сливи и имат твърда и неядлива костилка в меката и вкусна плодова месеста част. Тъй като фурмите не са трайни, те обичайно се срещат в сушена форма.

Полезна информация

Фурмата има следните специални качества 

Сушени фурми в детайлен изглед

Сушените фурми имат несравним, много сладък характерен вкус и съдържат много плодова и гроздова захар. Те са сладка вкусотия, като освен това са и малки енергийни бомби. В сушените фурми се съдържат всички витамини и минерали и те са особено богати на баластни вещества, които са важни за доброто храносмилане.

Ето какво съдържа фурмата

Поради това стимулиращо храносмилането действие сушените фурми са съставна част на естествените средства за разхлабване. Те имат положителен ефект върху кръвоносната система и сърцето и подсилват нервната система. Сушеният плод има високо съдържание на желязо, което помага при умора и действа благотворно при анемия. Много специална вкусотия, която се предлага най-често само през зимата, са сушените фурми с пълнеж от марципан.


Произход

Откъде произхожда фурмата?

Основните райони на отглеждане на фурми са в Египет, Саудитска Арабия и Иран.


Сезон

Каква е сезонността на фурмата?

Фурмите са налични целогодишно.


Употреба и съхранение

За какво може да се използва фурмата и как се съхранява?

Сушени фурми в детайлен изглед

Сушените фурми са истински енергийни бомби. Ето защо са идеални за здравословна лека закуска. Други възможности за употреба те намират в ориенталските ястия или като фурми в бекон, в мюсли или за здравословни сладки. Сушените фурми са подходящи отлично и като съставка за плодова салата или мюсли. Те се използват и при приготвяне на различни видове сладки. В плодовия хляб също могат да се включат сушени фурми. 

Как се съхраняват фурмите

Сушените фурми могат да се съхраняват при стайна температура. В сушено състояние имат трайност от около две години. Ако сушените фурми се съхраняват при много висока влажност на въздуха, месестата част на плода става твърда и жилава и почти неядлива. Ето защо трябва да се съхраняват винаги на хладно и сухо.Съставки

Ето какво съдържат фурмите

Сушени фурми в детайлен изглед

Сушените фурми са богати на витамини, минерали и баластни вещества. Освен това съдържат много антиоксиданти и стимулират здравето. Съдържанието им на калории и захар е подобно на смокините и стафидите. 

Хранителна стойност
 

kcal: 277 kcal

Въглехидрати: 65,2 g

Белтъчини: 2 g

Мазнини: 0,5 g

Витамини

 

Витамин А: 25 µg

Витамин В1: 0,04 mg

Витамин В2: 0,09 mg

Витамин В6: 0,13 mg

Витамин С: 2 mg

Витамин Е: 0,2 mg

 

Минерали

 

Калций: 61 mg

Желязо: 1,9 mg

Калий: 649 mg

Магнезий: 50 mg

Натрий: 35 mg


Важна информация

От съображения за превантивна защита на потребителите Kaufland изтегля следния продукт:

My Project
Електрическа лампа против насекоми

Баркод 4063367290183
В продажба от Kaufland от април 2022