Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Стафиди Султана: сушени гроздови зърна

Произходът на стафидите Султана, които спадат към сушените плодове, е Каспийско море. Те спадат към плодовете от семейство Лозови. Стафидите Султана се получават от светлото грозде на култивирания лозов сорт Султана. От този сорт се правят и обикновените стафиди. 

Полезна информация

Стафидите Султана имат следните специални качества 

Стафиди Султана в детайлен изглед

Стафидите Султана, както обикновените стафидии коринтските стафиди, са сушени гроздови зърна. Те се събират в презрял стадий и след измиване изсушават на въздух или в специални съоръжения. Разликата между обикновените стафиди и стафидите Султана се състои само във вида на сушене. Тъй като биостадифите Султана преди сушене се напръскват с разтвор от зехтин, калиев карбонат и вода, времето на сушене се скъсява и Султаните получават своето характерно светло оцветяване. Стафидите Султана са светли и без семки, докато коринтските стафиди са по-скоро тъмни и са с по-силен вкус. Стафидите Султана се отглеждат и произвеждат в Европа, САЩ, в Калифорния, Австралия и ЮАР.


Произход

Откъде произхождат стафидите Султана?

Стафидите Султана се внасят у нас от Турция, Гърция, ЮАР, Америка или Австралия. 


Сезон

Каква е сезонността на стафидите Султана?

Стафидите Султана спадат към сушените плодове и са налични целогодишно.

Нашите предложения за основни хранителни продукти

Валидни от 17.06.2024 до 23.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използват стафидите Султана и как се съхраняват?

Стафиди Султана в детайлен изглед

Стафидите Султана могат да се ядат в чиста форма и са апетитна алтернатива на сладкото. Също така могат да се ядат с ядки и са добър източник на енергия. Те обаче се използват и като съставка при печене и варене на ястия.

Стафидите Султана са богати на минерали и микроелементи и придават на ястията и сладкишите, щолена и мъфините сладост и наситен вкус, а сосовете получават интересна ароматна нотка.

Така стафидите Султана остават пресни

За да станат стафидите Султана по-трайни след сушенето си и да се предотврати по-късно оцветяване, плодовете се избелват и сулфатират. Това може да се види от посоченото върху опаковката. Стафидата Султана има светло и златистожълто оцветяване и има меден вкус, много е сладка и приятно апетитна. За да се предотврати замърсяване от личинки и акари, гниене или плесен, хранителният продукт трябва да се съхранява сух и чист и след отваряне да се затваря отново добре.Съставки

Ето какво съдържат стафидите Султана

Стафидите Султана съдържат витамин А, калий, калций и магнезий.

Хранителна стойност
 

kcal: 266 kcal

Въглехидрати: 64,7 g

Белтъчини: 1,8 g

Мазнини: 0,6 g

Витамини

 

Витамин А: 30 µg

Витамин В1: 0,1 mg

Витамин В2: 0,08 mg

Витамин В6: 0,11 mg

Витамин С: 0 mg

Витамин Е: 0,7 mg

 

Минерали

 

Калций: 52 mg

Желязо: 1,8 mg

Калий: 860 mg

Магнезий: 35 mg

Натрий: 53 mg