Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Извара – вкусна с плодове, билки

Изварата е много здравословна, богата на висококачествени протеини и важни минерали, лесно смилаема и лесно усвоима. Изварата е прясно сирене, тоест, сирене, което не е узряло. Може да се комбинира със сладки и солени ястия.

Полезна информация

Как се произвежда изварата?

Детайлно изображение на извара

Изварата се произвежда от млечен протеин и има леко кисел вкус. Нейната консистенция е полутвърда до мека, според степента на съдържание на мазнини. Нейната консистенция е полутвърда до мека, според съдържанието на мазнини. Произвежда се по съвременна млекопреработвателна технология.

Млякото се обезмаслява и пастьоризира. С помощта на млечнокисели бактерии и сирище, млякото може да се сгъсти. Суроватката може да се отдели от масата на прясното сирене чрез центрофугиране, в резултат на което се получава мека до ронлива извара За да може изварата да достигне необходимото ниво на масленост, тя се обогатява с известно количество сметана. След това ядивната извара се разбърква, за да придобие кремообразна консистенция. Обикновено делът на течностите в нискомаслената извара е висок, а делът на сухото вещество е нисък. Поради това съдържанието на мазнини е много ниско.

От друга страна, тя съдържа много млечни протеини.

  • В търговската мрежа се прави разграничение между тези равнища на съдържание на мазнини:
  • Ниско съдържание на мазнини при по-малко от 10%
  • Една втора съдържание на мазнини при 10%
  • Три четвърти съдържание на мазнини при 30%
  • Пълно съдържание на мазнини при 40%

Произход

Какъв е произходът на изварата?

Не може да се определи еднозначно откъде произлиза изварата. Тя обаче се споменава още през 14 век.


Сезон

Кога е сезонът на изварата?

За изварата няма специален сезон. Продуктът може да се ползва през цялата година.

Нашите оферти за млечни продукти и сирена

Валидни от 10.06.2024 до 16.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва изварата?

Детайлно изображение на извара

Тъй като изварата е пресен продукт, препоръчително е да се консумира прясна. Изварата се използва като добавка към различни ястия, които могат да се сервират топли или студени. Особено популярни са ястията от извара, които се комбинират със сметана, захар, лимонов сок, ванилия, канела, яйчни белтъци, яйчни жълтъци или плодове. Сред по-известните ястия са:
 

  • Чеснова извара
  • Билкова извара
  • Суфле от извара
  • Дзадзики
  • Картофи с извара


Ястията от извара се съчетават добре с различни подправки като червен пипер, сол, чесън, билки, както и с лук, домати или колбаси. Изварата е основната съставка на чийзкейка.

Това е най-добрият начин за съхраняване на изварата:

съхранява се според срока на годност, посочен на опаковката. Изварата може да бъде замразена за период до три месеца. Изварата може да бъде замразявана за период до три месеца.Съставки

Какво съдържа изварата?

Консумацията на плодова извара се счита за здравословна. Тя има положителен ефект върху храносмилането. Освен това, плодовата извара осигурява важни протеини, тъй като съдържащите се в нея аминокиселини лесно се превръщат в собствени протеини на организма. Изварата, използвана за храна, съдържа важни минерали от рода на калций, магнезий, фосфор, желязо, калий и натрий. Тя съдържа също и различни витамини, като витамин А, витамин В1, витамин В2, витамин В6 и витамин С.

Хранителна стойност
 

ккал: 160 ккал

Въглехидрати: 2,6 гр

Белтъчини: 11,1 гр

Мазнини: 11,4 гр

Витамини

 

Витамин А: 99 µg

Витамин B1: 0,03 мг

Витамин В2: 0,24 мг

Витамин В6: 0,08 мг

Витамин С: 1 мг

Витамин Е: 0,3 мг

 

Минерали

 

Калций: 95 мг

Желязо: 0,3 мг

Калий: 82 мг

Магнезий: 10 мг

Натрий: 34 мг