Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Високомаслено крема сирене – за дипове

Високомасленото крема сирене е с масленост между 60-75% на сухото вещество. Докато например твърдо сирене с относително ниско водно съдържание трябва да има масленост най-малко 42%, за да се определи като високомаслено, крема сирене с много високо водно съдържание трябва да има масленост най-малко 18%.

Полезна информация

Високомасленото крема сирене притежава следните специални качества

Детайлно изображение на високомаслено крема сирене

Високомасленото крема сирене принадлежи към групата на пресните сирена. Категоризирането на групите сирена се ориентира по съотношението на вода към обезмаслената маса сирене. Съществуват групите твърдо сирене, полутвърдо сирене, полутвърдо-полумеко сирене, сирене от кисело мляко, меко сирене и прясно сирене. Последното е най-мекото сирене с най-високо съдържание на вода. Тази класификация не е обвързана с вида на млякото, а се отнася и за овчето и козето сирене.

Тъй като високомасленото крема сирене, за разлика от твърдото сирене, има високо съдържание на вода – над 73%, реалното съдържание на мазнини в него е най-малко 18%. Приготвя се от пълномаслено мляко. В резултат на това съдържанието на мазнини в него е най-високо измежду всички пресни сирена. Високомасленото крема сирене има много кратък или почти никакъв период на зреене.


Произход

Откъде произхожда високомасленото крема сирене?

Пресните сирена се произвеждат от подкиселено мляко, от белтъка на суроватката или дори изцяло от сметана. Те изискват по-малко сирище, имат по-ниска температура и по-дълъг период на пресичане. Те имат гладка, еластична и мека текстура, като само изварата се характеризира със зърнеста консистенция. Всички видове крема сирене имат особено добър вкус, усъвършенстван с билки и подправки.


Сезон

Кой е сезонът на високомасленото крема сирене?

Високомасленото крема сирене се предлага през цялата година.

Нашите оферти за млечни продукти и сирена

Валидни от 26.02.2024 до 03.03.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва високомасленото крема сирене и как се съхранява?

Детайлно изображение на високомаслено крема сирене

То е много популярно като класическа разядка. Пълнозърнест хляб с високомаслено крема сирене, поръсен с пресни билки, е не само здравословна, но и вкусна храна. Различните видове високомаслено крема сирене разнообразяват всяко плато сирена. Поднесени в красива купа, те имат чудесен вкус като сос или дип.

По отношение на диповете – високомасленото крема сирене представлява идеалната основа за тях. Почти няма съставка, с която да не може да се смеси, като например нарязан лук, чушки, репички или риба тон. Дипът може да се подправя самостоятелно или да се смесва с други кремообразни храни, например доматено пюре или кисело мляко. Високомасленото крема сирене се използва и за топли ястия. Той е незаменима съставка в много торти и пайове, разнообразява запеканки или скари, придава кремообразна консистенция на сосовете или кремообразен вкус на супите.

Как се съхранява високомасленото крема сирене?

Тъй като прясното сирене почти няма време за зреене, то може да се приготви и консумира веднага. Това обаче означава, че не се съхранява много дълго време. Трябва да се съхранява в хладилник и да се консумира в рамките на няколко дни след отварянето. Ако не е отворено, може да се съхранява около три седмици.


Рецепти

Ето какво можем да приготвим с високомаслено крема сирене


Съставки

Какво съдържа високомасленото крема сирене?

Високомасленото крема сирене може да допринесе значително за здравословното хранене. Въпреки това трябва да се има предвид високото му съдържание на мазнини и калории – тези, които искат да намалят теглото си, трябва да изберат по-нискомаслени сирена. Трябва да се подчертае съдържанието на протеини, но продуктът осигурява и минерали и витамини

Хранителна стойност
 

ккал: 339 ккал

Въглехидрати: 2,6 гр

Белтъчини: 11,3 гр

Мазнини: 31,5 гр

Витамини

 

Витамин А: 325 µg

Витамин B1: 0,05 мг

Витамин В2: 0,23 мг

Витамин В6: 0,06 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0,7 мг

 

Минерали

 

Калций: 79 мг

Желязо: 0,6 мг

Калий: 95 мг

Магнезий: 7 мг

Натрий: 375 мг