Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали

Постите намират място в живота на все повече хора, защото по този начин се осъществява пречистване на целия организъм от токсините, натрупани от животинските продукти, най-вече от месото. Постенето не се препоръчва за деца, бременни и майки кърмачки, както и на хора със заболявания на стомашно-чревния тракт, а също и при болни от захарен диабет. Въобще хората, които страдат от хронични заболявания трябва да обсъдят решението си за пост с лекуващия лекар.

Както всяко нещо, което изисква лишение, така и постът, е въпрос на вътрешна нагласа и мотивация. След това нещата се случват по-лесно, отколкото предполагаме, защото разнообразието от рецепти прави храненето наистина вкусно.

Хранене по време на пости

  • Планирай менюто си старателно, защото постните ястия обикновено изискват не по-малко време за приготвяне, отколкото тези с месо.
  • Не оставай без храни от основните групи – плодове, зеленчуци, зърнени, бобови и ядки.
  • Тъй като често постната храна се усвоява по-бързо от организма, е необходимо да се храниш през по-кратки интервали от време.
  • Не подценявай силата на зелевата салата – тя може да те държи сит за продължителен период от време.
  • Следи да не пада нивото на кръвната ти захар – мед, халва или фурми ще ти помогнат да не се чувстваш замаян.
  • Не се колебай и експериментирай с по-нестандартни комбинации на постни храни, защото постно не означава безвкусно и еднообразно.
  • Не забравяй, че има дни, в които рибата е позволена. Не ги пропускай и смело посегни към водните обитатели.

Зеленчуците са незаменими по време на пости. Най-добре е да се спреш на сезонните – така ще се насладиш в максимална степен на вкусовите им качества.

Карфиол

Дали заради миризмата, или заради нещо друго, но в миналото различните видове зеле не са вдъхновявали прекалено много готвачите. Е, нещата днес са значително по-различни. Карфиолът става все по-популярен - с него се приготвя не само класическата царска туршия, но и много други вкусни и интересни рецепти. И не забравяй - за да се съхранят най-много витамини, слагай розичките във вече кипяща вода и вари не повече от 5 минути.

Броколи

Въпреки полезните свойства на карфиола, броколите са тези, които са значително по-популярни и обичани. Важно е и да знаеш как да ги приготвиш, разбира се. Подправките, които подчертават аромата и вкуса на броколите, са босилек, копър, чесън, риган (пресен или сушен) и мащерка. Предлагаме ти три варианта за приготвяне на броколи:

  • Поръси задушените броколи с лимонов сок и сусам и им се наслади;
  • Към сварената паста прибави маслиново масло, ядки и леко задушени цветчета броколи. Разбъркай, добави сол и черен пипер на вкус;
  • Пасирай бланшираните броколи и карфиол, комбинирай с подправки по избор, за да направиш вкусна супа;

Зеле

То е хранително и много полезно. При покупка отдавай предпочитание на здравите, тежки и блестящи зелки. Много красиво, с виолетови листа, червеното зеле е близък роднина на бялото. Приличат си много, но в ястия може да оцвети другите продукти в червен цвят. За да съхраниш цвета му, добави малко лимонов сок или оцет. Както и обикновеното зеле, червеното е отлично за салати.

Не е тайна, че ние българите обичаме фасула. Вероятно, той е сред първите храни, за които повечето от нас се сещат при споменаването на български ястия и пости. В световната кухня бобът понякога се приготвя с паста или под формата на кюфтенца, а зеленият фасул най-често бива бланширан и използван в супи, салати и ястия с ориз.

Няколко препоръки:

  • Когато приготвяме зрял фасул е препоръчително предварителното му, продължително, целодневно или нощно накисване във вода;
  • За да не се налага да вариш вечно зрелия боб, продукти като лимонов сок, оцет, домати, кетчуп и вино се добавят към края на готвенето, тъй като киселите съставки пречат на зърната да омекнат;
  • Чесън, оцет и копър са основните подправки, необходими, за да приготвиш свежа салата от зелен фасул;


Без значение дали като добавка към коктейлни хапки, вкусни салати или сезонни зеленчукови яхнии, маслините са любими с деликатния си, ненатрапчив вкус. Мнозина предпочитат вкуса на класическата черна маслина, но не е малка и групата от почитатели на зелената маринована маслина. Маслините са основен продукт в класическата гръцка салата, а когато са с костилките, придават на различните яхнии особен и неповторим привкус.


Нахутът се радва на богато кулинарно приложение. С него може да приготвиш почти всичко – супи, салати, яхнии, различни гарнитури и предястия. От нахут може да се смели брашно, което се използва за панировки, а когато се прибави към сухо мляко или пшенично брашно, нахутът е идеален за приготвянето на различни детски храни, тестени и макаронени изделия. Смятан е за една от най-лесно смилаемите бобови култури. Вкусът на сварения нахут наподобява този на боба и царевицата, а това е отлична предпоставка за кулинарни експерименти.

Лещата е била на почит още от най-ранни времена и се е отглеждала редом с пшеницата, ечемика, граха и лена. Древните гърци са я обожавали и са я използвали не само в супи, но правели от нея и хляб. Лещата е изключително популярен продукт в индийската кухня и предпочитан вариант за приготвяне на ястия в много страни по време на пости. Наред с червената леща, в списъка на трите основни вида се нареждат кафявата и зелената леща. Кафявата е наричана още континентална или египетска. Зелената, известна и като френска леща, е най-фината и най-скъпата. Тя е най-хранителната, с най-много вкусови качества и това я прави чудесен избор за салати.


Фурми – бонбоните на постещите

Представяме ви едно нестандартно решение за реклама, което ангажира вниманието на чакащите на каса и директно насочва към съответния продукт, марка, магазин. , ����������� �� ���� ������������ ������� �� �������, ����� �������� ���������� �� �������� �� ���� � �������� ������� ��� ���������� �������, �����, �������.

Меки или сухи, фурмите могат да се консумират сурови. Опитай фурми пълнени с бадеми, захаросан портокал и лимонова кора. Слагат се в пудинги, кексове и други десерти, дори и в хляб. Могат да бъдат преработени в захарни бучки, пастети, сиропи, оцети или дори алкохол.

Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.