Кокосово мляко, пикантен соев сос, огнени люти чушлета - разнообразието на азиатската кухня не оставя незадоволен нито един изтънчен вкус. Изпробвай още днес нашите азиатски рецепти!
Домашно суши
Кой казва, че приготвянето на суши трябва да е сложен и тежък процес. Възползвай се от нашите малки тайни, които ще откриеш под формата на рецепти – за майсторско приготвяне на ориза, както и на самото суши.
Видове суши
Калифорния ролс
При този вид суши листът нори е отвътре, а оризът отвън. Калифорния ролс са добре познати, но не спадат към традиционното японско суши - те са измислени от японски имигранти в САЩ.
Футомаки
При футомаки, за разлика от хосомаки, например, се работи с цял лист нори. Освен това, съставките при футомаки са поне три.
Магуро сашими
Сашими е най-чистата форма на суши и се сервира без ориз или други добавки. Най-доброто филе се преработва, нарязва на филии с дебелина 3-4 мм и се консумира неподправено.
Нигири
Нигири се състои от дълга хапка ориз, покрита с филе от риба или с омлет.
Туна рол
Туна рол е популярно сред любителите на т. нар, обърнато суши, при което оризът е отвън. Приготвя се с прясно филе от риба тон.
Суши с хрупкава скарида
Сушито с хрупкава скарида също спада към обърнатото суши. Особеното тук е пържената кралска скарида, която е опакована в нори и ориз. Оризът може да бъде покрит с филе от сьомга, която се фламбира преди сервиране.