Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Азиатска кухня - Приготви домашно суши като професионалист

Питал ли си се как професионално да направиш суши в домашни условия? Това видео ще те запознае с основните стъпки в приготвянето на този деликатес. Пожелаваме ти приятно гледане и бон апети!

Кокосово мляко, пикантен соев сос, огнени люти чушлета - разнообразието на азиатската кухня не оставя незадоволен нито един изтънчен вкус. Изпробвай още днес нашите азиатски рецепти!

Направи си сам...

Домашно суши

Кой казва, че приготвянето на суши трябва да е сложен и тежък процес. Възползвай се от нашите малки тайни, които ще откриеш под формата на рецепти – за майсторско приготвяне на ориза, както и на самото суши.

Суши лексикон

Видове суши

Калифорния ролс

При този вид суши листът нори е отвътре, а оризът отвън. Калифорния ролс са добре познати, но не спадат към традиционното японско суши - те са измислени от японски имигранти в САЩ.

Футомаки

При футомаки, за разлика от хосомаки, например, се работи с цял лист нори. Освен това, съставките при футомаки са поне три.

Магуро сашими

Сашими е най-чистата форма на суши и се сервира без ориз или други добавки. Най-доброто филе се преработва, нарязва на филии с дебелина 3-4 мм и се консумира неподправено.

Нигири

Нигири се състои от дълга хапка ориз, покрита с филе от риба или с омлет.

Туна рол

Туна рол е популярно сред любителите на т. нар, обърнато суши, при което оризът е отвън. Приготвя се с прясно филе от риба тон.

Суши с хрупкава скарида

Сушито с хрупкава скарида също спада към обърнатото суши. Особеното тук е пържената кралска скарида, която е опакована в нори и ориз. Оризът може да бъде покрит с филе от сьомга, която се фламбира преди сервиране.Рецепти

Азиатска кухня