Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Свинска рибица – леко, хранително месо

Свинската рибица е разположена на гърба на прасето от двете страни на гръбначния стълб. Заради месото богато на мускули и сравнително ниското съдържание на мазнини, тя е популярна за приготвяне на пържоли без много тлъстини на скара, шницели и кордон бльо.

Полезна информация

Свинската рибица притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на прясна свинска рибица

Свинската рибица (наричана още каре или контрафиле) е розова на цвят и със структура на бяло на цвят сухожилие. Формата е по-скоро издължена, тясна и цилиндрична. След приготвяне, свинската рибица е с доста ниско съдържание на мазнини и сравнително лек вкус. Тя е с много висока хранителна стойност, тъй като съдържа много протеини. С добавянето на различни подправки, като сол и черен пипер, ароматът се подчертава допълнително.


Произход

Откъде произхожда свинската рибица?

Свинската рибица се произвежда и преработва в цял свят. Първоначално нарязаната на парчета свинска рибица се обезкостява по време на обработката, след това се нарязва на малки парчета и се опакова промишлено – в този вид тя достига до пазара. Чрез разгъване на свинската рибица може да се преработва и в други продукти. Служи например за основа на т.нар. свински пържоли – пеперуди.


Сезон

Кога е сезонът на свинската рибица?

Свинете се колят целогодишно, поради което за свинската рибица няма специален сезон.

Нашите предложения за месни продукти

Валидни от 20.05.2024 до 26.05.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва свинската рибица и как се съхранява?

Детайлно изображение на прясна свинска рибица

Свинският бут служи като популярна основа за приготвяне на голямо разнообразие от ястия, като печен свински бут, свински пържоли, както и свински шницел и кордон бльо. Сравнително мускулестото и бедно на мазнини свинско месо от бут обаче често трябва да се обработва ръчно, за да стане по-крехко. Рядко се използва като лека закуска, а почти изцяло се пренасочва за готвене.

Свинската рибица може да се суши или опушва и след това да се преработва във филе за готвене и шунка от рибица. Както всяко прясно месо, свинската рибица може да се съхранява в хладилника само в продължение на няколко дни. Ако не се консумира, може да се замрази, което е възможно без никакви проблеми.Съставки

Какво съдържа свинската рибица?

Свинската рибица се характеризира с ниското съдържание на мазнини и същевременно доста високото съдържание на протеини.

Хранителна стойност
 

ккал: 127 ккал

Въглехидрати: 0 гр

Протеини: 21,34 гр

Мазнини: 8,33 гр

Витамини

 

Витамин А: 2 µg

Витамин B1: 0,426 мг

Витамин В2: 0,181 мг

Витамин В6: 0,718 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0 мг

 

Минерали

 

Калций: 7 мг

Желязо: 0,53 мг

Калий: 358 мг

Магнезий: 24 мг

Натрий: 47 мг