Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Свинска буза – несравнимо сочен продукт

Свинските бузи се вземат от главата на прасето и съдържат голямо количество съединителна тъкан и мазнини. Те не са подходящи за кратко запържване, поради което често се осоляват и варят.

Полезна информация

Свинските бузи притежават следните специални характеристики

Детайлно изображение на пресни свински бузи

Свинската буза е парче месо от главата на свинята. Разположена е вдясно и вляво от устата. Тъй като в тази част на главата на свинята се намира и дъвкателният мускул, месото съответно е с дълги влакна и съдържа изобилие от съединителна тъкан и мазнини. Свинската буза обикновено се предлага сушена и варена, така че тя – както и джолана по баварски – има по-дълъг срок на годност.

Свинските бузи често са съставна част от типичното немско ястие шлахтплате, като се сервират заедно с  кървавица и лебервурст, както и свинска глава. Те обаче са съставна част и от супи и яхнии или се опушват в ястия с кейл. Тъй като свинските бузи са с повече тлъстини, те трябва да се задушават или варят по-дълго. Едва след това придобиват типичния си вкус.


Произход

Откъде произхождат свинските бузи?

Домашната свиня произхожда от опитомената свиня от Близкия изток, която е пренесена в Европа преди около 8500 години.


Сезон

Кога е сезонът на свинските бузи?

Свинското месо се предлага през цялата година. Можем да го намерим както сушено, така и варено, прясно, пакетирано и замразено.

Нашите предложения за месни продукти

Валидни от 17.06.2024 до 23.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използват свинските бузи и как се съхраняват?

Детайлно изображение на пресни свински бузи

Месото от свински бузи не е подходящо за бързо запържване, а само за варене или задушаване. В зависимост от естеството на продукта, това може да отнеме до два часа. Поради тази причина то се използва предимно като съставка в обилни ястия като супи, яхнии или се консумира с кисело зеле и кейл. Въпреки това, особено в средиземноморския регион, съществуват различни рецепти, в които свинските бузи се пекат с помощта на ароматни подправки.

Свинските бузи отдавна са намерили място и в гурме ресторантите по цял свят. Там те често се варят или пържат с висококачествени, а понякога и екзотични подправки и се гарнират с подбрани зеленчуци.

Ето как да съхраняваме свинските бузи

Процесът на консервиране и готвене предполага, че свинските бузи могат да се съхраняват в хладилник при температура от седем градуса в продължение на около пет дни. Разбира се, те може да се съхраняват и в замразен вид. След това трябва да се поставят в хладилника, за да се размразят.


Съставки

Какво съдържат свинските бузи?

Пушените свински бузи съдържат важни витамини, минерали и микроелементи като витамини от група В, желязо и цинк.

Хранителна стойност
 

ккал: 299 ккал

Въглехидрати: 0 гр

Протеини: 16,65 гр

Мазнини: 26,17 гр

Витамини

 

Витамин А: 0 µg

Витамин B1: 0,67 мг

Витамин В2: 0,18 мг

Витамин В6: 0,41 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0,48 мг

 

Минерали

 

Калций: 4 мг

Желязо: 0,81 мг

Калий: 301 мг

Магнезий: 19 мг

Натрий: 54 мг