Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Свинско бонфиле – крехко, без тлъстини

Свинското бонфиле е качествен и крехък къс свинско месо. То представлява тънка мускулна нишка, разположена под гръбначния стълб и защитена от ребрената нишка в задната половина на прасето.

Полезна информация

Свинското бонфиле притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на свинско бонфиле

Свинското бонфиле, което в Австрия се нарича още „Юнгернфиле“, е особено крехко, постно, сочно и с наситен вкус. Разделя се на глава, средна част и връхчета на филето. Връхчетата на месото, от което се добива филето се нарича още филе миньон

Прясното свинско бонфиле има лъскава повърхност и плътна консистенция. Преди да бъде пуснато в продажба, от него се отстранява цялата прилепнала мастна тъкан, като се оставя чисто и висококачествено парче мускул. Това парче мускул има изключително фина влакнеста структура, която определя преди всичко много високата хранителна стойност на свинското бонфиле.


Произход

Откъде произхожда свинското бонфиле?

Домашната свиня произхожда от опитомената свиня от Близкия изток, която е пренесена в Европа преди около 8500 години.


Сезон

Кога е сезонът на свинското бонфиле?

Свинското бонфиле се предлага през цялата година.

Нашите предложения за месни продукти

Валидни от 17.06.2024 до 23.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва свинското бонфиле и как се съхранява?

Детайлно изображение на свинско бонфиле

Това месо е отличен избор за печене на фурна и на скара. Нарязано на кубчета или филийки, свинското бонфиле се използва също и за множество различни специалитети, например, такива с кълцано месо. Свинското бонфиле е основа за пържоли от филе, медальони, глава от филе, филе миньон и кубчета от филе за фондю или раклет.

Как да съхраняваме свинското бонфиле?

Свинското бонфиле не трябва да се приготвя веднага след клането, а трябва да се остави да узрее в продължение на два или три дни. Доброто му качество се разпознава лесно по бледорозовия цвят и неутралния мирис. Месото може да се съхранява в хладилника от два до четири дни. За оптимално съхранение трябва да се постави в съд с капак, върху обърната чинийка. По този начин бонфилето не остава в собствения си сок. Ако свинското бонфиле е вакуумирано, то може да се съхранява в хладилник при температура под седем градуса в продължение на една седмица. Свинското бонфиле може да се съхранява във фризера до десет месеца.Съставки

Какво съдържа свинското бонфиле?

Свинското бонфиле съдържа много хранителни вещества, има ниско съдържание на калории и се отличава с високо съдържание на витамини и минерали.

Хранителна стойност
 

ккал: 166 ккал

Въглехидрати: 1,16 гр

Протеини: 21,22 гр

Мазнини: 8,41 гр

Витамини

 

Витамин А: 0,03 µg

Витамин B1: 0,67 мг

Витамин В2: 0,21 мг

Витамин В6: 0,42 мг

Витамин С: 2,12 мг

Витамин Е: 0.39 мг

 

Минерали

 

Калций: 30 мг

Желязо: 1,16 мг

Калий: 351 мг

Магнезий: 27 мг

Натрий: 127 мг