Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Каселер – класическо печено ястие

Ароматното свинско месо от ребра, врат или плешка се приготвя за обилни ястия като печено, задушено или месни запеканки в комбинация със зеле, ряпа или катък. 

Полезна информация

Каселер притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на каселер

Каселерът и германският град Касел нямат нищо общо помежду си. Вместо това името идва от майстора месар Касел, който създава този начин за консервиране и опушване на месо в Берлин около 1900 г. Каселер се приготвя от ребрата, гърба, плешката или корема на свинята. Той се осолява и леко се опушва преди приготвяне. Месото може да се пече, вари или пече. Времето за готвене се съкращава благодарение на предварителното осоляване и опушване. 


Произход

Откъде произхожда каселерът?

Берлинският майстор-месар Касел вероятно е първият, който приготвя каселер през XIX век. Възможно е обаче терминът каселер да произлиза от френското „касерола“ – тенджера за яхния и да е пренесен в Берлин от хугенотите. Каселер се приготвя от ребрата, гърба, плешката или корема на свинята.


Сезон

Кога е сезонът му?

Каселер се предлага през цялата година. 

Нашите предложения за месни продукти

Валидни от 20.05.2024 до 26.05.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва каселер и как се съхранява?

Детайлно изображение на каселер

Каселер е създаден в Германия, и затова изобщо не е изненада, че това месо е особено често срещано в немските зимни рецепти. От него могат да се приготвят различни ястия, яхнии и запеканки. Подходящи са зеленчукови гарнитури, напр. ряпа, зеле, кисело зеле или кейл с варени картофи. Каселерът е подходящ и като студен колбас. Комбинира се добре не само обилна с кисело зеле, но може да се приготви и по различни начини със средиземноморски подправки или азиатски съставки. 

Въпреки това онези от нас, които обичаме скарата, трябва да се въздържаме от приготвянето на пушено и сушено месо, включително каселер, на скара. Каселерът се консервира чрез осоляване и опушване и може да се съхранява в продължение на няколко седмици. Може да се остави в хладилник при температура седем градуса в продължение на пет дни. Каселерът може и да се замразява.


Рецепти

Какво можем да приготвим с каселер?


Съставки

Какво съдържа кезе каселерът?

Каселерът съдържа ценни витамини и минерали. Някои от най-важните витамини, които съдържа, са витамини В1 и В3. Каселерът има високо съдържание на витамин В1, който осигурява работоспособността на тялото и ума. Витамин В3 подпомага метаболитните процеси в организма и служи на клетките за производство на енергия.

Хранителна стойност
 

ккал: 271 ккал

Въглехидрати: 0 гр

Протеини: 23,07 гр

Мазнини: 20,03 гр

Витамини

 

Витамин А: 0,01 µg

Витамин B1: 0,81 мг

Витамин В2: 0,24 мг

Витамин В6: 0,31 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0,48 мг

 

Минерали

 

Калций: 11 мг

Желязо: 2,38 мг

Калий: 251 мг

Магнезий: 27 мг

Натрий: 62 мг