Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Свински шницел – класическо панирано ястие

Свинските шницели са тънко нарязани парчета обезкостено месо от свинския бут. Вкусът им е перфектен с пържени картофи и салата, но има и вариации като „йегершницел“ или „рамшницел“”.

Полезна информация

Свинският шницел притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на свински шницели

Свинският шницел се изрязва предимно от свинския бут, а понякога и от гърба. Тънките парчета месо се сплескват с преса за шницели или с чук за месо преди пържене или паниране. Така месото става по-крехко.


Произход

Откъде произхожда свинският шницел?

Домашната свиня произхожда от опитомената свиня от Близкия изток, която е пренесена в Европа преди около 8500 години. Терминът „свински шницел“ вероятно идва от австрийското значение на думата „шницел“, което е разрязано или запържено парче месо.


Сезон

Кога е сезонът на свинския шницел?

Свинският шницел се предлага през цялата година. 

Нашите предложения за месни продукти

Валидни от 17.06.2024 до 23.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използват свинските шницели и как се съхраняват?

Детайлно изображение на свински шницели

Как се приготвят панирани свински шницели?

Първо се подготвят шницелите. За целта трябва да се надупчат от двете страни с уред за оформяне на месо – така месото остава приятно крехко и сочно след печенето. След това месото се подправя на вкус, най-вече с черен пипер и сол. След това шницелът се панира – за целта са необходими яйце, брашно и галета.

Разбийте яйцето, така че жълтъкът и белтъкът да се смесят. Покрийте шницела с брашно, след това потопете месото в разбитото яйце и накрая оваляйте шницела в галетата. Добавете мазнината в тигана и загрейте. Когато се сгорещи, поставете парчетата шницел в тигана и залейте панировката с мазнина или олио, за да не се образуват въздушни мехурчета. Когато свинският шницел стане златисто-кафяв и хрупкав от двете страни, той е готов за консумация.

Ето как да съхраняваме свинските шницели

Суровите свински шницели не трябва да се съхраняват в хладилника за повече от три до четири дни. Най-добре е да се обработят веднага. Можем също да замразим парчетата, за да сме сигурни, че няма да се развалят. Замразеното месо се съхранява във фризера от шест до осем месеца. Преди да замразим месото го изваждаме от оригиналната опаковка и го опаковаме херметически в торбички за замразяване.


Рецепти

Ето как можем да приготвим свински шницели


Съставки

Какво съдържа свинският шницел?

Месото на свинските шницели съдържа минерали и витамини – особено витамин В1. Освен това свинските шницели са източник на желязо.

Хранителна стойност
 

ккал: 107 ккал

Въглехидрати: 0 гр

Протеини: 22,2 гр

Мазнини: 1,9 гр

Витамини

 

Витамин А: 0,01 µg

Витамин B1: 0,8 мг

Витамин В2: 0,19 мг

Витамин В6: 0.39 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0,41 мг

 

Минерали

 

Калций: 9 мг

Желязо: 1,7 мг

Калий: 292 мг

Магнезий: 21 мг

Натрий: 72 мг