Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Маскарпоне – десертна кремообразна свежест

Маскарпоне е вид крема сирене и произхожда от Италия. Обикновено то се приготвя от сметана, която се получава чрез обезмасляване на каймака от млякото. 

Полезна информация

Маскарпоне притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на Маскарпоне

Маскарпоне е леко кремообразно сирене с oбилно съдържание на сметана и необичайно високо съдържание на мазнини – 80%. Обикновено се произвежда в Италия, в района на Лоди. Произвежда се от сметана и се сгъстява с винена киселина, лимонена киселина или оцетна киселина чрез нагряване. Консистенцията му е подобна на мазна извара, но вкусът му е много мек. Ароматът на Маскарпоне силно наподобява този на прясното мляко. Маскарпоне е доста кремообразен и лесен за нанасяне продукт, поради което е подходящ за много цели.

Колко мазнини се съдържат в Маскарпоне?

Маскарпоне се предлага с различни равнища на масленост. Обикновеното Маскарпоне нормално съдържа 89% мазнини в сухото вещество. При съхранението му е особено важно да се държи на хладно и затворено в хладилника, тъй като много лесно поема миризми, а също и вкуса на други храни.


Произход

Откъде произхожда Маскарпоне?

Маскарпоне идва от Италия, по-точно от Лоди в Ломбардия. Тук наименованието „Маскарпоне“ е диалектно название за сметана Днес Маскарпоне се произвежда в цяла Италия, а също и в други държави.


Сезон

Кога е сезонът на Маскарпоне?

Маскарпоне е продукт, който се предлага през цялата година.

Нашите оферти за млечни продукти и сирена

Валидни от 17.06.2024 до 23.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва Маскарпоне?

Детайлно изображение на Маскарпоне

Има лек кремообразен вкус и изключително кремообразна и гладка консистенция. Използва се главно за производството на десерти. Най-известният сред тях без съмнение е Тирамису. В този италиански десерт бишкотите се напояват с кафе и ликьор и след това се редуват с кремообразно сирене.

Маскарпоне може да се използва и за подобряване вкуса на сладолед и пудинги. С добавянето на малко обикновена и ванилова захар се получава вкусен крем, който се съчетава добре с пресни горски плодове, праскови и други видове плодове. Маскарпоне е нетраен пресен продукт. Ако не е отворено, Маскарпоне може да се съхранява в хладилник и след изтичане на срока на годност. След като се отвори, продуктът трябва да се консумира в рамките на няколко дни.Съставки

Какво се съдържа в Маскарпоне?

Сиренето Маскарпоне е богато на мазнини и е много плътно. То съдържа също калций, витамини и минерали 

Хранителна стойност
 

ккал: 460 ккал

Въглехидрати: 3,6 гр

Белтъчини: 4,6 гр

Мазнини: 47,5 гр

Витамини

 

Витамин А: 520 µg

Витамин B1: 0,02 мг

Витамин В2: 0,21 мг

Витамин В6: 0,04 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 1,4 мг

 

Минерали

 

Калций: 60 мг

Желязо: 0,1 мг

Калий: 80 мг

Магнезий: 6 мг

Натрий: 40 мг