Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали

Бишкота – лека и ефирна бисквита

Бишкотата, наричана още котешко езиче, се приготвя от лека бисквитена смес. Сместа от брашно, яйца, захар и аромати се шприцова върху тави и се пече умерено дълго. Накрая бисквитата се поръсва със захар.

Полезна информация

Бишкотите притежават следните специални характеристики

Детайлно изображение на бишкоти

Бишкотата има продълговата форма, много е въздушна и хрупкава, а повърхността ѝ е леко поръсена със захар. Сладката се счита за бисквита. Заради ефирната им и мека консистенция и много приятния им вкус те са много обичани от малките деца. Те попиват добре влагата, така че бишкотите се разтварят бързо в устата. 


Произход

Откъде произхождат бишкотите?

Произхождащата от Италия бишкота е била много обичана още през Средновековието. По това време френският крал е посетил Савойското херцогство. По този повод готвачите и пекарите са измислили нов сладкиш, който нарекли „савоярди“ на името на територията. До днес в Италия така наричат вкусните бисквитени пръчици. Бишкотата придобива своята популярност благодарение на силния отзвук сред висшето общество.


Сезон

Каква е сезонността на бишкотите?

Бишкотата се пече независимо от сезона и затова се предлага целогодишно.

Нашите предложения за сладкиши и закуски

Валидни от 28.10.2024 до 03.11.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използват бишкотите и как се съхраняват?

Детайлно изображение на бишкоти

Бишкотата е много любима потопена в кафе, чай или какао. Тя е незаменима за приготвянето на десерти като тирамису, „Trifle“ и „Zuppa inglese“, а ръбът на шарлотата се оформя до съвършенство с бишкоти. С разтопено масло и натрошени бишкоти може бързо да се приготви вкусен блат за торта. Не само децата обичат напоени в мляко бишкоти; те могат да се сервират като десерт или сладка междинна закуска във всякакви варианти.

Ето как се съхраняват бишкоти

Бишкотите се съхраняват най-добре на хладно и сухо място до употребата им. Опаковката трябва да се отваря едва преди употреба. След отваряне на опаковката е най-добре бишкотите да се съхраняват в херметически затворен съд.


Рецепти

Ето какво можем да приготвим с помощта на бишкоти


Съставки

Ето какво съдържат бишкотите

Бишкотите държат около 400 килокалории на 100 грама бисквити.

Хранителна стойност
 

ккал: 407 ккал

Въглехидрати: 82 г

Протеини: 8,5 г

Мазнини: 5 г

Витамини

 

Витамин А: 87 µg

Витамин B1: 0,04 мг

Витамин B2: 0,14 мг

Витамин B6: 0,06 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 1,5 мг

 

Минерали

 

Калций: 31 мг

Желязо: 1,3 мг

Калий: 144 мг

Магнезий: 9 мг

Натрий: 49 мг