Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Пълнозърнеста бисквита – лека пълнозърнеста закуска

Пълнозърнестите бисквити са здравословна лека закуска и сурови. Както и при по-светлите видове бисквити, съществува голям избор от различни разновидности, например с шоколад или ядки.

Полезна информация

Пълнозърнестите бисквити имат следните специални качества

Детайлно изображение на пълнозърнести бисквити

Пълнозърнестите бисквити, както и изпечените от светло брашно бисквити се приготвят от бисквитено тесто, обикновено от пълнозърнесто пшенично или лимецово брашно, мазнина, яйца и захар и се пекат. Съществуват много различни разновидности, които са обогатени, например със смлени ядки, шоколадов чипс, горски плодове или шоколадова глазура. Бисквитите обикновено са с ронлива консистенция и се разтварят на трохи в течност като чай или кафе.


Произход

Откъде произхождат пълнозърнестите бисквити?

Бисквитите първоначално са английско печиво, което и днес е популярно с чай или кафе. Добре позната английска бисквита е например т.нар. „шортбред“. Културата на бисквитите, въведена от Великобритания, дава началото на многобройни нови видове бисквити в останалата част на Европа, включително пълнозърнестите бисквити.


Сезон

Каква е сезонността на пълнозърнестите бисквити?

Пълнозърнестите бисквити са продукт, който се предлага през цялата година.

Нашите оферти за бишкоти

Валидни от 17.06.2024 до 23.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използват пълнозърнестите бисквити и как се съхраняват?

Детайлно изображение на пълнозърнести бисквити

Пълнозърнестите бисквити обикновено се поднасят към чая или кафето. При това те имат малко по-интензивен вкус от традиционните бисквити и затова се съчетават добре с по-интензивни кафета или силен черен или плодов чай. За децата в детските градини и училищата пълнозърнестите бисквити са популярна закуска през междучасията. Заедно с някакъв плод те се дават и като закуска за голямото междучасие. Понякога пълнозърнестите бисквити са необходими и за рецепти за сладкиши или десерти, например за блат за торта, приготвен от натрошени бисквити, или като топинг за плодова извара или десерт с кисело мляко.

Ето и какъв е най-добрият начин за съхранение на пълнозърнести бисквити:

Като повечето сухи храни, пълнозърнестите бисквити трябва да се съхраняват на хладно и сухо място. След отваряне на опаковката се препоръчва бисквитите да се консумират в рамките на няколко дена, като междувременно опаковката се затваря добре или се съхраняват в кутия, защото в противен случай ще загубят вкуса си, ще поемат влага и ще омекнат.


Рецепти

Ето какво можете да приготвите с пълнозърнести бисквити


Съставки

Ето какво съдържат пълнозърнестите бисквити

Пълнозърнестата бисквита е по-здравословната алтернатива по отношение на балансираното хранене, тъй като обикновено съдържат по-малко захар, но повече хранителни вещества, отколкото бисквитите от светло брашно. Освен това тя засища бързо и дава дълготраен енергиен заряд. За онези, които искат да се хранят изцяло без промишлено произведена захар, има и разновидности, подсладени само с мед или фурми. Често пълнозърнестите бисквити се произвеждат от биологично отгледано зърно. 

Хранителна стойност
 

ккал: 440 ккал

Въглехидрати: 55 г

Протеини: 10 г

Мазнини: 20 г

Витамини

 

Витамин А: 8 µg

Витамин B1: 0,64 мг

Витамин B2: 0,82 мг

Витамин B6: 0,25 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 15,5 мг

 

Минерали

 

Калций: 40 мг

Желязо: 4,3 мг

Калий: 317 мг

Магнезий: 86 мг

Натрий: 333 мг