Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Дребни сладки – класика за закуска

Официално за дребни сладки се считат всички печива с тегло под 250 грама. Такива са например хлебчетата, известни още като земел, векен, шрипе или рундщюк. Дребните сладки могат да се приготвят както от пълнозърнесто, така и от пшенично брашно.

Полезна информация

Дребните сладки притежават следните специални характеристики

Детайлно изображение на дребни сладки

Дребните сладки включват както хлебчета, така и брецели, но не и сладки фини печива, които не се броят независимо от теглото. В зависимост от добавките, обработката и съставките дребните сладки се различават значително една от друга. Така например хлебче от бяло брашно не може да се сравнява с хлебче от пълнозърнесто брашно с маслодайни семена.


Произход

Откъде произхожда дребните сладки?

Всеки регион има свои специални дребни сладки. Дребните сладки се подразделят и диференцират според вида на производството, външния вид и състава със съставки като стафиди, маслодайни семена, пълнозърнести продукти, трици, хлебчета за мазане, содени печива, усукани хлебчета (например хлебчета с характерна вдлъбнатина) и такива с гладка повърхност.


Сезон

Каква е сезонността на дребните сладки?

Дребните сладки нямат сезонен характер и затова се предлагат през цялата година.

Нашите предложения за дребни сладки

Валидни от 10.06.2024 до 16.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използват дребните сладки и как се съхраняват

Детайлно изображение на дребни сладки

Подобно на хляба, хлебчетата са основен хранителен продукт, който може да се комбинира по различни начини в зависимост от нуждите. Вкусът им варира от сладък до солен и пикантен. С мармалад, сирене или даже колбас – дребните сладки могат да се комбинират по всякакъв начин.

Ето как трябва да се съхраняват дребните сладки

Дребните сладки могат да бъдат дълбоко замразени и изпечени в прясно състояние като тесто. Като готова прясна храна обаче тя може да се съхранява само няколко дни, дори когато се съхранява идеално и е най-добре да се консумира прясна. За кратък период се препоръчва хладно и сухо съхранение в съд за хляб.


Рецепти

Ето какво можем да приготвим с помощта на дребни сладки


Съставки

Ето какво съдържат дребните сладки

Изделията от бяло брашно са богати на калории, докато пълнозърнестите продукти са богати на хранителни стойности и съставки като ненаситени мастни киселини, баластни вещества, витамини и минерали. Последните трябва да са част от балансираната диета.

Хранителна стойност
 

ккал: 515 ккал

Въглехидрати: 62 г

Протеини: 6,7 г

Мазнини: 26,7 г

Витамини

 

Витамин А: 173 µg

Витамин B1: 0,14 мг

Витамин B2: 0,19 мг

Витамин B6: 0,18 мг

Витамин С: 1 мг

Витамин Е: 0,8 мг

 

Минерали

 

Калций: 136 мг

Желязо: 1,6 мг

Калий: 257 мг

Магнезий: 43 мг

Натрий: 266 мг