Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Вафлен микс – вкусен за похапване

Ако искаме да предложим на гостите си избор от малки хапки към кафето, вафленият микс е много добра идея. Не е необходимо да купуваме всеки вид поотделно, а и кутията е хубав малък подарък за домакинята.

Полезна информация

Вафленият микс притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на вафлен микс

Вафленият микс се състои от различни фини печива, които обикновено се произвеждат от пшенично брашно, растителна мазнина, захар, какаово масло, нишесте, различни ядки, обезмаслено мляко на прах и набухватели. Фините и много хрупкави вафли могат да бъдат с или без шоколад или дори с лек пълнеж от крем. Често се срещат варианти с млечен и битер шоколад.


Произход

Откъде произхожда вафленият микс?

В исторически план вафленият микс произлиза от вафлените фунийки. Съществуват много регионални варианти, които датират от ХVІ век. От този период датират и първите описания на вафлени рулца, приготвяни в манастири. Така например има кухи фунийки, новогодишни рогчета, пурички крюлкухен, вафлени рулца и пурички клемкухен. В Швейцария, например, се произвеждат пуричките хюпен. Всички те са вафлени тръбички, напълнени с шоколадова смес. Тези печива са много обичани като сладки към чай. Класическият начин на приготвяне е печене върху намаслени тави в шаблони. Някои видове обаче се порционират едва след изпичането. 


Сезон

Каква е сезонността на вафления микс?

Вафленият микс е продукт, който се предлага през цялата година.

Нашите оферти за вафлен микс

Валидни от 20.05.2024 до 26.05.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва вафления микс и как се съхранява?

Детайлно изображение на вафлен микс

Вафленият микс е особено предпочитан като сладки към чай или кафе. Те могат да се използват както в ежедневието, така и за специални поводи, практични са и могат да се консумират веднага – също и като малък подарък за домакинята, купен пътьом. Вафленият микс е особено ценен като подарък, когато са опаковани в подходяща кутия.

Ето как вафленият микс се запазва пресен

Вафленият микс се продава в кутии или затварящи се пластмасови опаковки. Неотворени, сладките обикновено могат да се съхраняват в продължение на няколко месеца. Веднъж отворени, трябва внимателно да се затворят, за предпочитане в кутия за бисквити, и да се съхраняват на хладно и сухо място. По този начин миксът остава свеж в продължение на няколко седмици, дори когато е отворен.


Рецепти

Сладко или солено? Можем да открием нашите рецепти за вафли!


Съставки

Ето какво съдържа вафленият микс

Вафленият микс е много висококалоричен продукт, който трябва да се консумира с повишено внимание. 

Хранителна стойност
 

ккал: 472 ккал

Въглехидрати: 68 г

Протеини: 5 г

Мазнини: 20 г

Витамини

 

Витамин А: 118 µg

Витамин B1: 0,03 мг

Витамин B2: 0,08 мг

Витамин B6: 0,05 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 1,6 мг

 

Минерали

 

Калций: 25 мг

Желязо: 0,8 мг

Калий: 57 мг

Магнезий: 7 мг

Натрий: 62 мг