Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Бисквита от мюсли –идеалната закуска

Бисквитите от мюсли зареждат с енергия, възстановяват ниските нива на кръвната захар и могат да раздвижат ленивите черва. Освен това са вкусни – с кафе, чай или просто като лека междинна закуска.

Полезна информация

Бисквитите от мюсли имат следните специални качества 

Детайлно изображение на бишкоти

Бисквитите са печиво, което се произвежда в големи пекарни. Бисквитите често се сервират с кафе или служат за похапване в движение. От една основна рецепта се създават различни разновидности с различни вкусове. Основните съставки на рецептата са овесени ядки, яйца, масло и мед. Другите варианти варират от плодови до пикантни. Бисквитите с мюсли са предимно кръгли, тъй като тестото се поставя с лъжица върху тава за печене и се пече. Грапавата повърхност се дължи на овесените ядки, които се съдържат в тестото.


Произход

Откъде произхождат бисквитите от мюсли?

Понятието „Keks“ („бисквита“) произлиза от английската дума „cake“. Съответно изначално това е английско печиво. Външният вид зависи от производството. Естеството на тестото е такова, че може да се шприцова или да се изреже. За обикновената бисквита се използва светло брашно. Готовата бисквита частично се глазира.


Сезон

Каква е сезонността на бисквитите от мюсли?

Бисквитите от мюсли се предлагат независимо от сезона. Те лесно могат да бъдат приготвяни у дома или пък закупени в магазините. Освен мюсли бисквитите съдържат например сушени плодове, кисело мляко или ядки. Приготвянето е лесно, тъй като съставките просто се смесват. След това върху тавата за печене се поставят малки купчинки от тесто, които се пекат. Според рецептата бисквитите са готови след десетина минути печене.

Нашите предложения за сладкиши и закуски

Валидни от 15.07.2024 до 21.07.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използват бишкотите и как се съхраняват?

Детайлно изображение на бишкоти

Когато между храненията ни се прище да похапнем нещо, често посягаме към шоколадово блокче или парче сладкиш. В дългосрочен план това не е особено здравословно. Затова бисквитата от мюсли е добра алтернатива за похапване. Бисквитите от мюсли се предлагат като готов продукт и имат дълъг срок на годност. Бисквитите са добре защитени с фолио или картонена кутия и са годни за консумация и след изтичане на срока на годност. Ако са опаковани в пликче за замразяване, те могат да се съхраняват във фризера в продължение на около три месеца.


Съставки

Ето какво съдържат бишкотите

Високото пълнозърнесто съдържание в бисквитите от мюсли оказва положително въздействие върху кръвното налягане. Веганите не е нужно да се лишават от бисквити от мюсли, защото могат да си купят и вегански бисквити от мюсли. 

Хранителна стойност
 

ккал: 443 ккал

Въглехидрати: 60 г

Протеини: 8 г

Мазнини: 19 г

Витамини

 

Витамин А: 2 µg

Витамин B1: 0,24 мг

Витамин B2: 0,14 мг

Витамин B6: 0,26 мг

Витамин С: 1 мг

Витамин Е: 13,3 мг

 

Минерали

 

Калций: 66 мг

Желязо: 3,7 мг

Калий: 349 мг

Магнезий: 136 мг

Натрий: 200 мг