Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Растителен маргарин – подходящ за сандвичи

Името на маргарина идва от гръцкия термин „Margon“, който означава „перла“. Това е растителна мазнина за мазане, създадена още през 1869 г. от френския химик Меж-Мурие.

Полезна информация

Маргаринът притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на растителен маргарин

Маргаринът се произвежда изключително от растителни съставки. За производството на маргарин, например, се използват памучно масло, фъстъчено масло, рапично масло, слънчогледово масло. А в по-малка степен понякога кокосова и палмова мазнина. Маргаринът е емулсия от различни вещества, които обикновено не могат да се смесват помежду си. Това са предимно вода и мазнини, както и мастноразтворими витамини и каротини, и емулгатори от рода на лецитин. Използват се също обезмаслено мляко, мляко, сол или нишесте. Бактериите на млякото и киселото мляко придават на маргарина подобен на маслото вкус.


Произход

Откъде произхожда маргаринът?

Маргаринът е създаден във Франция през XIX век, когато Наполеон III търси траен заместител на маслото за снабдяване на войската. Първият маргарин е приготвен от мляко, вода и бъбречна мазнина. Промишленото производство на маргарин започва през 1871 г. в Нидерландия и Германия. Първоначално химикът Иполит Меж-Муриес нарича изобретението си „евтино масло“. Наименованието маргарин става популярно едва по-късно . През 1952 г. е произведен първият чист растителен маргарин без химически добавки или адюванти.


Сезон

Каква е сезонността на маргарина?

Маргаринът е продукт, който не зависи от сезона и се предлага през цялата година.

Нашите оферти за масла и мазнини

Валидни от 08.04.2024 до 14.04.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва маргаринът и как се съхранява?

Детайлно изображение на растителен маргарин

Той е подходящ както за сандвичи, така и за готвене и печене. Растителният маргарин е много устойчив на топлина и затова може спокойно да се използва и за пържене. За хората с по-специфични хранителни изисквания, растителният маргарин е идеалният заместител на маслото, което съдържа предимно животински мазнини. Маргаринът може да се съхранява в хладилник в продължение на четири до шест седмици. Отвореният маргарин може да се запази неохладен в продължение на няколко дни. Неотвореният маргарин може да се съхранява в хладилника според срока на годност.Съставки

Ето какво съдържа маргаринът

Допреди няколко години много видове маргарин съдържаха предимно хидрогенирани мазнини и почти никакви незаменими мастни киселини. Меките маргарини са с ниско съдържание на холестерол и трансмастни киселини. Същевременно се предлагат разновидности на маргарина, които се произвеждат от рапично и соево масло и т.н. По този начин се увеличава делът на ненаситените мастни киселини и мастноразтворимите витамини А и Е.

Хранителна стойност
 

ккал: 722 ккал

Въглехидрати: 0,4 гр

Протеини: 0,2 гр

Мазнини: 80 гр

Витамини

 

Витамин А: 608 µg

Витамин B1: 0 мг

Витамин В2: 0 мг

Витамин В6: 0 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 13,6 мг

 

Минерали

 

Калций: 10 мг

Желязо: 0 мг

Калий: 7 мг

Магнезий: 13 мг

Натрий: 101 мг