Консервирани кренвирши – идеални за пътуване
Консервираните кренвирши са практична алтернатива на пресните кренвирши. Консервните кутии са лесни за транспортиране и не са толкова крехки, колкото стъклените. Друго предимство е дългият им срок на годност. Консервираните кренвирши се предлагат в различни видове: боквурст, виенски колбаси, колбаси от говеждо месо, парти колбаси и дори колбаси за барбекю в кутии.
Консервираните кренвирши притежават следните специални характеристики
Консервираните кренвирши са изключително практични. Те са оптимални за съхранение, дълготрайни са и могат да се използват по всяко време. Консервираните колбаси обикновено са в консервни кутии със срок на годност две години. Консервите трябва да се съхраняват на хладно, тъмно и сухо място. Повредените кутии трябва да се изхвърлят, тъй като е възможно в тях да са попаднали бактерии, които да са направили продукта негоден за консумация.
Откъде произхождат консервираните кренвирши?
Колбасите са известни още в Древна Гърция и са обичани също от римляните. През Средновековието месарите дори организирали състезания за наденици, за да наградят този, който направи най-дългата и най-тежката наденица. От изобретяването на консервирания колбас в края на XIX век, колбасите се предлагат и в кутии.
Каква е сезонността на консервираните кренвирши?
Консервираните колбаси са достъпни през цялата година.
За какво може да се използват консервираните кренвирши и как се съхраняват?
Те са практични, поради което са много популярни. При необходимост могат да се приготвят бързо. За целта просто се попарват за кратко в гореща вода. Те са вкусни и студени, затова са идеални за пътуване. Консервираните колбаси могат да се консумират с картофена салата, салата с паста, яхнии и супи, запеканки, с хлебчета като хот-дог или в салата с колбаси. След отварянето им, консервираните колбаси трябва да се съхраняват в хладилника и да се консумират възможно най-скоро.
Ето какво съдържат консервираните кренвирши
Хранителните стойности на консервираните колбаси варират. В зависимост от вида на месото и съдържанието на мазнини, тук може да бъде посочена само средна стойност. Виенската наденица, която се предлага и като консервиран колбас, съдържа витамини В3 и В6.
ккал: 261 ккал
Въглехидрати: 0,19 гр
Протеини: 13,5 гр
Мазнини: 23,2 гр
Витамин А: 0 µg
Витамин B1: 0,1 мг
Витамин В2: 0,12 мг
Витамин В6: 0,29 мг
Витамин С: 23 мг
Витамин Е: 0,29 мг
Калций 13 мг
Желязо: 2,4 мг
Калий 204 мг
Магнезий: 22 мг
Натрий 941 мг