Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Свински братвурст – апетитна междинна закуска

Той е неизменна част от домашното барбекю. Можем да го намерим навсякъде в Германия, на панаири, в закусвални, на щанда за месо и, разбира се, на скарата. Става дума за свинския братвурст – един прост, но въпреки това особено популярен вид братвурст.

Полезна информация

Свинският братвурст притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на пресен свински братвурст

Традиционният свински братвурст се състои от едро-смляна свинска кайма и се пълни като варената наденица в свински черва. Този вид свински братвурст е известен още като „груба наденица“. Предлагат се и в средна и фина форма, но този вид колбаси често се смесват с други видове месо. В колбасите, които са предназначени за печене на барбекю, често се добавя специална смес от подправки, за да придобият определена пикантност или острота.


Произход

Откъде произхожда свинският братвурст?

В днешно време братвурстите често се консумират като малка закуска или междинно хранене. Предлагат се навити на руло под формата на охлюв, тънки, класически, груби, средно груби и фини. Има дори гигантски колбаси XXL с обща дължина над 50 сантиметра. През XVII век се твърди, че свинският братвурст има едва ли не лечебни свойства. Това обаче се дължи не толкова на самия братвурст, колкото на добавените подправки. Съдържащият се в него карамфил се смята за средство за освежаване на дъха и засилване на крайниците, а за майораната се е вярвало, че облекчава ревматизма и артрита. Малко е вероятно самият братвурст да има целебни свойства – за сметка на това обаче е наистина вкусен.


Сезон

Кога е сезонът на свинския братвурст?

Свинският братвурст се предлага през цялата година.

Нашите предложения за месо и колбаси

Валидни от 22.07.2024 до 28.07.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва свинският братвурст и как се съхранява?

Детайлно изображение на пресен свински братвурст

Свинският братвурст има плътен и интензивен вкус. Ето защо не бива да отсъства от барбекюто. Отличен е за пържене в тиган или за печене на скара. Този колбас може да се използва и за приготвяне на различни вкусни ястия. Свинският братвурст се съчетава отлично с кисело зеле, картофено пюре, юфка, запеканка, с картофи на тиган, с наденички с обвивка от бекон, като част от шишчета с наденица, със зеленчуци, лучен сос, в яхния, рьощи, чипс или картофи.

Ето и какъв е най-добрият начин за съхранение на свинския братвурст:

Необработеният и пресен колбас от свинско месо е предназначен за бърза консумация, тъй като има ограничен срок на годност от няколко дни без консерванти – също като прясното мляно свинско месо, например. Той трябва да се консумира на скара или на печен фурна не по-късно от един ден след покупката, като междувременно трябва да се съхранява в хладилник при температура не по-висока от 8 градуса по Целзий. Колбасите се охлаждат най-добре, когато са поставени директно над отделението за зеленчуци в хладилника. Свинският братвурст може да се замразява безпроблемно за период от три до шест месеца (в зависимост от фризера).Съставки

Ето какво съдържа свинският братвурст

Месото на свинския братвурст съдържа витамини от група В, желязо и минерали, например магнезий и калций.

Хранителна стойност
 

ккал: 289 ккал

Въглехидрати: 0,28 гр

Протеини: 12,84 гр

Мазнини: 26,6 гр

Витамини

 

Витамин А: 0 µg

Витамин B1: 0,33 мг

Витамин В2: 0,13 мг

Витамин В6: 0,21 мг

Витамин С: 0,07 мг

Витамин Е: 0,25 мг

 

Минерали

 

Калций: 13 мг

Желязо: 0,71 мг

Калий: 191 мг

Магнезий: 18 мг

Натрий: 728 мг