Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Кезе пастет – питателен и вкусен

Този кезе пастет с ементал пастет, терин или колбас ли е? Едно е сигурно – вкусът му при всички случаи е наситен и несравним. Пастетите са фино овкусени ястия от мляно месо, дивеч или риба. Обикновено обвивката им е направена от тесто или бекон.

Полезна информация

Кезе пастетът притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на пресен кезе пастет

Терминът „пастет“ идва от романското „pastata“, което означава месно ястие, увито в тесто. Вариантът на пастета без тесто, който е свързан с колбаса, се нарича „терин“. Тъй като нашият кезе пастет няма обвивка от тесто, практически той е терин. Основата му е варена наденица, обикновено приготвена от много фино месо, горещо пушена, след което варена или печена при средна температура.

Основата на терин е варена наденица

С термина „колбаси на пара“ се обозначават колбаси, които са били нагряти за производство чрез запарване, пържене, печене и др. Този процес на приготвяне прави готовите колбаси твърди и хрупкави. Освен кезе пастета, в категорията на попарените колбаси се включват и месни колбаси като лионската наденица, баварския вайсвурст, виенските вурстове и франкфуртерите, както и биренките, ловджийския салам, леберкеза и мортаделата.

Вареният колбас наденица се състои от 50% месо без тлъстини, 25% бекон и 25% вода. Към месото на колбаса могат да се добавят кубчета бекон или шунка, както е например при мортаделата, или сирене ементал, както при нашия кезе пастет. Твърдото сирене първоначално произхожда от швейцарския ементал, но в наши дни се произвежда в многобройни разновидности по целия свят.


Произход

Откъде произхожда кезе пастетът?

Колбасите са една от най-старите храни, познати на човечеството. Точният произход не е известен, но колбаси са изобразени и на египетски и китайски рисунки и картини още от епохите пр. Хр. С преработката на месото в колбаси, които впоследствие се запарват или опушват, например, месото се запазва значително по-дълго и може да се транспортира по-лесно.


Сезон

Кога е сезонът на кезе пастета?

Кезе пастетът винаги е прясно приготвен и с постоянно качество. Той се предлага целогодишно в опакован вид в хладилните витрини.

Нашите предложения за месо и колбаси

Валидни от 17.06.2024 до 23.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва кезе пастетът и как се съхранява?

Детайлно изображение на пресен кезе пастет

Продуктът е студен колбас за закуска, междинно похапване, обилна следобедна закуска или като част от студени плата. Пакетираният кезе пастет може да се съхранява известно време в хладилник (трябва обаче да обърнете внимание на срока на годност).

Подобно на другите колбаси, отвореният кезе пастет се запазва в хладилника за два до четири дни, но трябва да се консумира възможно най-скоро след отварянето му. Кезе пастетът може и да се замразява при температура от минус 18 градуса. Когато поставяте колбаса във фризера, се уверете, че опаковката е плътно затворена.


Съставки

Какво съдържа кезе пастетът?

Кезе пастетът е малко по-богат на мазнини от другите варени колбаси, тъй като съдържа сирене ементал. 

Хранителна стойност
 

ккал: 287 ккал

Въглехидрати: 1 гр

Протеини: 16,5 гр

Мазнини: 24 гр

Витамини

 

Витамин А: 0 µg

Витамин B1: 0 мг

Витамин В2: 0 мг

Витамин В6: 0 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0 мг

 

Минерали

 

Калций: 0 мг

Желязо: 0 мг

Калий: 0 мг

Магнезий: 0 мг

Натрий: 0 мг