Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Ловджийски салам – наситен пикантен вкус

Думата "колбас" носи смисъла на „усуквам, смесвам, навивам нещо“, а самите колбаси вероятно са една от най-старите храни. Смята се, че за първи път е изобразена на рисунки и картини от Египет, Сирия и Китай през 5000 г. пр. Хр., а за първи път се споменава през VIII в. пр. Хр.

Полезна информация

Ловджийският салам притежава следните характеристики

Детайлно изображение на ловджийски салам

Ловджийският салам е сочен и пикантен сорт варен колбас. Той съдържа свинско месо, мляно месо, отчасти и говеждо. Използват се подправки като черен пипер, кориандър, джинджифил и индийско орехче, а в някои райони също синапено семе или шамфъстък. Освен това към ловджийския салам обикновено се добавят нитритна сол за втвърдяване и аскорбинова киселина. В специалитета „Кайзер ловджийски салам“ се използва повече постно свинско месо и по-малко колбаси. Ловджийският салам се продава в изкуствена обвивка или консервиран. Както при всички варени колбаси, под въздействието на топлина, мускулният протеин коагулира и ловджийският колбас се втвърдява. Тази твърда структура се запазва дори при претопляне и прави ловджийския колбас универсален продукт и днес.


Произход

Откъде произхожда ловджийският салам?

Колбасите са популярни в Гърция още от древността. Победителите в състезанията са получавали колбаси като награда. Римляните също са били любители на колбасите. Наименованието на ловджийския салам идва от факта, че се е използвал като походни провизии за ловците. През XVIII и XIX в. така се наричат и каруците, теглени от коне, които превозват дивеча след лов. Останалото от дивеча месо се преработвало в колбаси.


Сезон

Кога е сезонът на ловджийския салам?

Ловджийският салам се предлага през цялата година.

Нашите предложения за месо и колбаси

Валидни от 10.06.2024 до 16.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва ловджийския салам и как се съхранява?

Детайлно изображение на ловджийски салам

Нарязан на тънки филийки, ловджийският салам е абсолютен фаворит за сандвичи. Среща се като съставка в тестени ястия, например като гарнитура на макарони или спагети. Нарязан на лентички или малки кубчета, той придава специален вкус на картофената супа. Класическото приложение на този специален варен колбас е приготвянето му пържен на тиган.  Под тази форма се добавя и към разнообразни ястия.

Ето как да съхраняваме ловджийския салам.

Подобно на всички варени колбаси, ловджийският салам може да се съхранява в хладилника от два до четири дни при температура от нула до четири градуса. Колбасите се охлаждат най-добре в хладилника точно над отделението за зеленчуци. Вече отворените продукти трябва да се консумират в рамките на няколко дни. Колбасите могат и да се замразяват при температура от минус 18 градуса. Трябва да се уверим, че опаковката е плътно затворена.


Съставки

Ето какво се съдържа в ловджийския салам

Ловджийският салам съдържа 2,9 милиграма лесно усвоимо желязо в 100 грама продукт. Той съдържа и витамини В12 и В6, както и минералите калций и магнезий.

Хранителна стойност
 

ккал: 203 ккал

Въглехидрати: 0,19 гр

Протеини: 15,3 гр

Мазнини: 15,8 гр

Витамини

 

Витамин А: 0 µg

Витамин B1: 0,11 мг

Витамин В2: 0,12 мг

Витамин В6: 0,38 мг

Витамин С: 40,4 мг

Витамин Е: 0,26 мг

 

Минерали

 

Калций: 14 мг

Желязо: 2,9 мг

Калий: 260 мг

Магнезий: 19 мг

Натрий: 818 мг