Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Телешки братвурст – идеален за скара

Терминът „телешки братвурст“ обикновено се отнася за братвурст, който, в зависимост от своята разновидност, трябва да съдържа определено минимално количество телешко месо. Не е задължително обаче телешкият братвурст да се приготвя от чисто телешко месо.

Полезна информация

Телешкият братвурст притежава следните характеристики

Детайлно изображение на пресен телешки братвурст

Телешкият братвурст принадлежи към категорията на варените колбаси. Състои се от мляно телешко месо и фини подправки. Той се приготвя в свински черва, които се наричат още естествена обвивка. Подходящ е за пържене и печене на скара. Телешкият братвурст съдържа 13 грама протеини, 20 грама мазнини и 237 килокалории.


Произход

Откъде произхожда телешкият братвурст?

Колбасите са популярни в Гърция още в древността. Победителите в състезанията са получавали колбаси като награда. Римляните също са били любители на колбасите. През Средновековието месарите са организирали състезания за наденички, за да видят кой може да направи най-дългата и най-добрата наденичка. Впрочем първият „Олма-братвурст“ е произведен в Санкт Гален (Швейцария) през 1943 г. Телешкият колбас от Санкт Гален се приготвя от свинско месо, бекон и поне наполовина телешко месо.  


Сезон

Каква е сезонността на телешкия братвурст?

Телешкият братвурст се предлага през цялата година. 

Нашите предложения за месо и колбаси

Валидни от 20.05.2024 до 26.05.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва телешкият братвурст и как се съхранява?

Детайлно изображение на пресен телешки братвурст

Телешкият братвурст е диетичен и лесно смилаем. Ето защо не бива да отсъства от барбекюто. Този колбас може да се използва и за приготвяне на различни ястия. Телешкият братвурст е чудесен запържен в тиган и поднесен с картофено пюре и зеленчуци, картофена салата, супа, яхния, салата с колбаси или колбас с бекон. Впрочем в родината си в Източна Швейцария, телешкият братвурст от Санкт Гален умишлено се консумира без горчица.

Ето как да съхраняваме телешкия братвурст:

Ако пресният телешки братвурст е все още суров, той не трябва да се съхранява в хладилника в продължение на повече от един ден. Добре е да проверим дали кутията за съхранение е добре затворена. Ако колбасът е вакуумиран, можем да го съхраняваме в хладилник за период до две седмици. Колбасите се охлаждат най-добре, когато са поставени директно над отделението за зеленчуци в хладилника. Възможно е да бъдат замразени, което удължава периода им на съхранение до четири месеца. Поставете ги в покрита с фолио чиния, докато се размразяват.


Рецепти

Какво можем да приготвим с телешки братвурст?


Съставки

Ето какво съдържа телешкият братвурст

Телешкият братвурст съдържа витамини от група В и желязо. 

Хранителна стойност
 

ккал: 273 ккал

Въглехидрати: 0,26 гр

Протеини: 12,22 гр

Мазнини: 25,07 гр

Витамини

 

Витамин А: 0 µg

Витамин B1: 0,41 мг

Витамин В2: 0,13 мг

Витамин В6: 0,26 мг

Витамин С: 0,08 мг

Витамин Е: 0,26 мг

 

Минерали

 

Калций: 12 мг

Желязо: 0,66 мг

Калий: 209 мг

Магнезий: 17 мг

Натрий: 755 мг