Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Франкфуртери – наслада, топли и студени

„Франкфуртерските кренвирши“ или накратко „франкфуртери“ са колбаси от свинско месо и пълнени в естествени черва. Характерният аромат на тези варени колбаси се дължи на специален процес на опушване.

Полезна информация

Франкфуртерите притежават следните специални характеристики

Детайлно изображение на франкфуртери

Франкфуртерите се състоят от свинско месо и могат да се произвеждат само във Франкфурт на Майн, в противен случай се наричат „наденички по франкфуртска рецепта“. Това са тънки варени колбаси в естествени обвивки с лек пушен вкус. Този аромат се постига при ниски температури по време на опушването. 

Първоначално франкфуртерите се произвеждат без добавяне на нитритна сол за осоляване. След опушване, кренвиршите вече са блестящи в златистожълт или матовожълт цвят и се поставят в малки дървени кутии между отделни пластове пергаментова хартия. Това придава на франкфуртерите тяхната класическа квадратна форма.


Произход

Откъде произхождат франкфуртерите?

Наименованието „франкфуртерски кренвирши“ е защитено наименование за произход в Германия от 1860 г. То може да се използва само за колбаси, които действително са произведени в района на Франкфурт на Майн. Тези колбаси са много известни там още от XIII век. За разлика от наименованието „франкфуртски кренвирши“, названието „франкфуртер“ става известно за първи път благодарение на модификацията на оригиналната рецепта, внесена от Йохан Георг Лахнер във Виена. От 1805 г. обучилият се във Франкфурт месар произвежда подобни колбаси във Виена, но към свинското месо добавя и говеждо.


Сезон

Кога е сезонът на франкфуртерите?

Консервираните кренвирши са достъпни през цялата година. 

Нашите предложения за месо и колбаси

Валидни от 17.06.2024 до 23.06.2024


Употреба и съхранение

За какво могат да се използват франкфуртерите и как се съхраняват?

Детайлно изображение на франкфуртери

Франкфуртерите не се варят, а само се затоплят в топла вода в продължение на няколко минути. Като цяло те са много просто ястие, но са широко разпространени и много популярни. В някои региони на Германия, франкфуртерите са част от традиционната трапеза на Бъдни вечер с картофена салата, тъй като това ястие се приготвя бързо, а хората предпочитат лесни ястия в навечерието на празника. Картофената салата е най-често срещаната гарнитура за франкфуртерите. Въпреки това те често се консумират само с хляб. Обикновено се сервират с горчица или хрян

Как се съхраняват франкфуртерите?

Подобно на всички варени колбаси, франкфуртерите може да се съхраняват в хладилника от два до четири дни при температура от нула до четири градуса. Впрочем колбасите се охлаждат най-добре в хладилника точно над отделението за зеленчуци. Вече отворените продукти трябва да се консумират в рамките на няколко дни. Франкфуртерите могат и да се замразяват при температура от минус 18 градуса. Трябва да се уверим, че опаковката е плътно затворена.


Рецепти

Ето какво можем да приготвим с франкфуртери


Съставки

Какво съдържат франкфуртерите?

Франкфуртерите са източник на желязо, витамини В12 и В6. Съдържат също минералите калций и магнезий.

Хранителна стойност
 

ккал: 249 ккал

Въглехидрати: 0,26 гр

Протеини: 18,63 гр

Мазнини: 19,49 гр

Витамини

 

Витамин А: 0,01 µg

Витамин B1: 0,18 мг

Витамин В2: 0,22 мг

Витамин В6: 0,15 мг

Витамин С: 25,81 мг

Витамин Е: 0,23 мг

 

Минерали

 

Калций 16 мг

Желязо: 1,99 мг

Калий 305 мг

Магнезий: 23 мг

Натрий 957 мг