Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Боквурст – неустоим с хляб и горчица

В баварски речник от 1827 г. боквурст бива споменат като типично ястие за закуска в Мюнхен, което се сервира по време на празника „Тяло и кръв Христови“. По-разпространена обаче е друга история за произхода и дори за прекръстването на боквурста със сегашното му име. Боквурстът получава текущото си име през 1889 г. по време на празненство в берлинска гостилница.

Полезна информация

Боквурстът притежава следните специални качества

Детайлно изображение на пресен боквурст

Колбасът е дебел около три сантиметра и тежи между 100 и 120 грама. Той принадлежи към категорията на варените колбаси и се опушва в продължение на половин до един час преди готвене. На това се дължат кафеникавият му външен цвят и финият му пикантен вкус. Светлорозовата вътрешност на колбаса се състои от свинско месо, свинска сланина и говеждо месо. Ако са използвани други животински видове, това трябва да бъде отбелязано на опаковката. Предлага се например и боквурст от агнешко или птиче месо. Обикновено сместа от подправки за боквурст се състои от синапено брашно, червен пипер, кориандър, кимион, чесън, черен пипер и индийско орехче.


Произход

Откъде произхожда боквурстът?

Поради липса на обичайните кренвирши, берлински гостилничар предлага на гостите си неизвестния до този момент колбас на еврейския месар Бенямин Льовентал. Тъй като го сервира заедно с регионалната бира бок – „Темпелхофер бок“, колбасът получава краткото описателно наименование „боквурст“. Той се радва на голяма популярност и се превръща в едно от любимите ястия в Берлин и Бранденбург. В първоначалната си форма, разпространявана от Льовентал, той се състои от телешко или говеждо месо, но това междувременно се е променило. 


Сезон

Каква е сезонността на боквурста?

Боквурстът е наличен през цялата година.

Нашите предложения за месо и колбаси

Валидни от 20.05.2024 до 26.05.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва боквурстът и как се съхранява?

Детайлно изображение на пресен боквурст

Обикновено се попарва за кратко в гореща вода и се яде без прибори, в хлебче с горчица. Боквурстът обаче се съчетава добре и с картофена салата, салата с паста или супа. Боквурстът може да се съхранява от два до четири дни при температура от нула до четири градуса в хладилника. Вече отворените продукти трябва да се консумират в рамките на няколко дни. Боквурстът може да се замразява и при температура минус 18 градуса. Трябва да се уверим, че опаковката е плътно затворена.


Съставки

Ето какво съдържа боквурстът

Боквурстът съдържа витамини А, С, В6 и В12, както и минералите магнезий, желязо и калций.

Хранителна стойност
 

ккал: 271 ккал

Въглехидрати: 0,28 гр

Протеини: 13,1 гр

Мазнини: 24,5 гр

Витамини

 

Витамин А: 0 µg

Витамин B1: 0,5 мг

Витамин В2: 0,15 мг

Витамин В6: 0,31 мг

Витамин С: 23 мг

Витамин Е: 0,27 мг

 

Минерали

 

Калций 14 мг

Желязо: 0,75 мг

Калий: 250 мг

Магнезий: 20 мг

Натрий 700 мг