Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Птичи салам – идеален за сандвич

Терминът „птичи салам“ включва различни видове колбаси, например салам от домашни птици, наденица от домашни птици, както и колбаси и салам от домашни птици. Счита се, че птичият салам има ниско съдържание на мазнини и калории и може да се обработва по същия начин, както другите видове колбаси.

Полезна информация

Птичият салам притежава следните характеристики

Детайлно изображение на птичи салам

Птичият салам е вид колбас с месо от пуйка, патица или петел. Често в съставките се посочват и други животински видове, напр. свинско или говеждо месо. Птичият салам, който се състои от 100% птиче месо, се обозначава като „чист“. Птичият салам съдържа голямо количество витамини В1 и В2, както и витамини В6 и В12.


Произход

Откъде произхожда птичия салам?

Колбасите са познати още в Древна Гърция – така например победителите в определено състезание са получавали колбаси като награда. Римляните също са обичали колбаси. През XVIII век птичият салам навлиза в германските кухни. Сервира се като гарнитура и се използва в месни супи. Колбасът е особено популярен за по-бедното население и става достъпен заместител на печеното месо.


Сезон

Кога е сезонът на птичия салам?

Птичият салам се предлага през цялата година. 

Нашите предложения за месо и колбаси

Валидни от 10.06.2024 до 16.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използват птичия салам и как се съхранява?

Детайлно изображение на птичи салам

Съществуват много прости и вкусни рецепти за приготвяне на птичи салам. Бърз и лесен вариант например е гулаш от птичи салам с юфка, както и птичи салам, увит в бутер тесто. Други ястия с птичи салам са запеканка с паста от птичи салам, паста с пържени птичи салам, салата с птичи салам, картофена супа с птичи салам, салата от паста с птичи салам и запеканка от карфиол с птичи салам. Разбира се, птичият салам е много подходящ и за спредове за мазане с ниско съдържание на мазнини.

Ето как да съхраняваме птичи салам:

подобно на всички варени колбаси, птичият салам може да се съхранява в хладилника от два до четири дни при температура от нула до четири градуса. Впрочем колбасите се охлаждат най-добре в хладилника точно над отделението за зеленчуци. Вече отворените продукти трябва да се консумират в рамките на няколко дни. Птичият салам може и да се замразява при температура от минус 18 градуса. Трябва да се уверим, че опаковката е плътно затворена.


Рецепти

Какво можем да приготвим с птичи салам?


Съставки

Какво съдържа птичия салам?

Той съдържа и жизненоважните витамини В12 и В6, както и незаменимите минерали калций и магнезий. Витамините В12 и В6 играят важна роля за метаболизма на хомоцистеин, а съдържащите се в тях минерали калций и магнезий укрепват човешкото сърце, костите и мускулите, особено при стрес и физическо натоварване.

Хранителна стойност
 

ккал: 300 ккал

Въглехидрати: 0,23 гр

Протеини: 12,11 гр.

Мазнини: 28,3 гр.

Витамини

 

Витамин А: 0 µg

Витамин B1: 0,25 мг

Витамин В2: 0,11 мг

Витамин В6: 0,2 мг

Витамин С: 21,3 мг

Витамин Е: 0,76 мг

 

Минерали

 

Калций: 0 мг

Желязо: 0,76 мг

Калий: 181 мг

Магнезий: 13 мг

Натрий: 975 мг