Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Българските производители, с които си партнираме

Kaufland България инвестира в качественото и устойчиво партньорство с българските производители. Високото качество на всеки един продукт е абсолютният приоритет, който споделяме. Затова работим рамо до рамо с тях в полза на тяхното развитие и реализация на пазара.

Kaufland България предлага над 4 300 български продукта в постоянния си асортимент в страната, като в по-големите хипермаркети на веригата броят им достига близо 5 000. Вижте историите на няколко от родните производители, с които си партнираме.

Нашите производители - Тихомир и Стоян Тимонови
Нашите производители - Тихомир и Стоян Тимонови

Тихомир и Стоян Тимонови

Три поколения любов към земята

Тихомир и Стоян Тимонови са братовчеди, израснали около село Стряма, в близост до Пловдив. Те са трето поколение земеделци, а земята, която обработват, наследяват от бащите си. Двамата произвеждат за Kaufland зеленчуци, сред които картофи, репички, лук и марули. Качеството на продукцията им е гарантирано от Global G.A.P. - сертификат, който получават със съдействието на Kaufland.

 


Мирослав Георгиев и Наско Пекалиев

Български ягоди от Пловдивско

В пловдивското село Динк приятелите от детство Мирослав Георгиев и Наско Пекалиев вече близо 13 години отглеждат ягоди с отдаденост и внимание към всеки плод.

Гарантирано качество


Гаранция за качеството на ягодите е прецизният контрол - от засаждането, през редовните проверки в две сертицифирани лаборатории в Гърция и Холандия, до отличните условия на съхранение и логистика. Това позволява плодовете да бъдат доставени свежи.

Нашите производители - Мирослав Георгиев и Наско Пекалиев

Нашите производители - Атанас и Елена Севови от село Катуница
© Dobrin Kashavelov
Нашите производители - Атанас и Елена Севови от село Катуница
© Dobrin Kashavelov
Нашите производители - Атанас и Елена Севови от село Катуница
© Dobrin Kashavelov

Атанас и Елена Севови

Любов сред 150 декара поля

Атанас и съпругата му Елена живеят в разположеното на 10 км от Пловдив село Катуница. Всяка сутрин стават рано, още в 5 часа сутринта, изпиват кафето на верандата си и се захващат за работа. До 10:30 ч. всичко, което са набрали, се натоварва в камион и не по-късно от 11 ч. се носи в Централния склад на Kaufland. Освен чушки и краставици семейството произвежда още маруля, спанак, зелен лук, патладжани, тиквички.

Атанас и Елена са колеги от Аграрния университет в Пловдив – там се запознават, докато следват агрономство. Десет години по-късно управляват 150 декара поля и 15 декара оранжерии, и възпитават двете си дъщери.

"Израснахме с Kaufland. Работим ексклузивно с веригата от 2011 година и винаги знаем предварително какво се иска от нас. Това ни дава спокойствие и ни позволява да планираме добре какво и кога да засадим. Така няма зеленчук, който да остане неизкупен. По този начин се развиваме и инвестираме непрекъснато в качеството и свежестта на продукцията ни, за които Kaufland регулярно следи", разказва Елена.


Фамилията на Ангел Димитров

Производство 363 дни в годината

"Тук сме обединили мъдростта и младостта и затова успяваме да отглеждаме толкова вкусни и качествени зеленчуци, сладки плодове и ароматни билки", усмихва се Ангел Димитров. Той, заедно с баща си Илия Димитров, двете му дъщери Кристина и Илиана и зет му Кирил Панайотов са на полето. Всички те, включително съпругата му и майка му работят в семейното стопанство в село Ягодово, в близост до Пловдив, където обработват 250 декара.

“На линия сме 363 дни в годината – караме пресни зеленчуци и плодове – единствените дни, през които сме почивали тази година, са били на 1 януари, Коледа и Великден", казва Ангел Димитров.

Семейството е доволно, че благодарение на Kaufland има пазар за почти цялата си продукция и също така може да планира насажденията си, съответно да инвестира в нова техника, като това има директно отражение и върху високото качество на продукцията им.  

За да подсигурят на работниците си непрекъснат ангажимент, отглеждат и зимни култури като цвекло, ряпа, зеле. През пролетта започват да отглеждат разсади и след това започват силно натоварените летен и есенен сезон с череши, тиквички, пъпеши.

Нашите производители - фамилията на Ангел Димитров от село Ягодово
© Dobrin Kashavelov
Нашите производители - фамилията на Ангел Димитров от село Ягодово
© Dobrin Kashavelov
Нашите производители - фамилията на Ангел Димитров от село Ягодово
© Dobrin Kashavelov

Нашите производители - Ненко Трифонов
© NV Photography
Нашите производители - Ненко Трифонов

Ненко Трифонов

Чист вкус от собствена кравеферма

Ненко Трифонов e създател на мандра "Ведраре" и един от българските производители, с които Kaufland България работи. Той създава мандра "Ведраре" и произвежда млечни продукти от собствената си кравеферма в гр. Баня, като по този начин осигурява чиста продукция. Качеството й е гарантирано на всеки етап от веригата на доставка със сертификат по глобалния стандарт BRC Grade AA*, а производството е лицензирано по стандарта БДС**.

„Високото качество е ценност, която споделяме с Kaufland. С тях имаме национален пазар за всеки от нашите продукти“, казва Ненко.

*BRC Grade AA - стандарт на Британския консорциум на търговците на дребно за контрол на продукцията по цялата верига на доставка.
**Стандарт БДС - български национален стандарт, определящ изискванията към характерните за страната саламурено сирене, кашкавал и кисело мляко.


Семейство Горчеви

 

Растем заедно

Това са семейство Горчеви от село Чешнегирово, които днес са сплотени така, както преди 20 години. Двамата братя Злати и Васил порастват с оранжерията, която по онова време е била още в двора на къщата, а зеленчуците – само за тях. Днес вече отглеждат 300 декара и всяка година произвеждат за Kaufland над 1 000 тона зеле, цвекло и тиква.

Благодарение на дългосрочното си партньорство с търговската верига се сертифицират по стандарта Global G.A.P, което им помага да разширят бизнеса си и да гарантират високото качество на продукцията си.

"Доволни сме, защото заедно с Kaufland повече от 10 години успяваме да осигурим добра храна за хиляди хора в България всеки ден. От работата с веригата се научихме, че за да си успешен, то трябва постоянно да се развиваш и подобряваш", твърдят семейство Горчеви.

Нашите производители - семейство Горчеви от село Чешнегирово
Нашите производители - семейство Горчеви от село Чешнегирово
Нашите производители
Нашите производители

Нели от Цветна градина "Нелбо"

 

Нейно величество Коледната звезда

Всяка сутрин Нели и екипът й отиват с усмивка в оранжерията, защото знаят, че създават красота и уют в ежедневието на хората със своите цветя. Отглеждат годишно над 1 милион растения, а основна част от тях е и нейно величество Коледната звезда. 

Наричат я така, защото е много красиво, но и капризно цвете. Необходими са цели 6 месеца, за да стигне пълния си блясък, с който краси домовете по празниците. Затова, докато всички останали обмислят лятната си ваканция, Нели и екипът й вече отдавна са планирали засаждането на Коледната звезда.  

Оранжерията й в близост до Първомай е една от малкото почти напълно автоматизирани такива в България, което спестява време на Нели и й дава възможност да поддържа качеството на растенията според най-високите стандарти. 

„За нас Kaufland е ключов партньор, благодарение на когото имаме възможност непрекъснато да подобряваме качеството на нашата продукция. С тях работим прозрачно и в пълна хармония, а нашите цветя красят милиони български домове. Това за нас е голяма отговорност“, коментира Нели.  

Над 90% от коледните звезди, които Kaufland предлага около Коледа, са българско производство. Приоритет на компанията е да прилага прецизен контрол, за да гарантира тяхното качество.

Мерки във връзка с разпространението на COVID-19

Kaufland България носи отговорност за здравето на своите служители и техните семейства.

Във връзка с разпространението на COVID-19 предприемаме превантивни мерки за сигурността и здравето на нашия екип и клиентите ни. Запознайте се с тях.

Мерки във връзка с разпространението на COVID-19