Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Българските производители, с които си партнираме

Инвестираме в качественото и устойчиво партньорство с българските производители. Високото качество на всеки един продукт е абсолютният приоритет, който споделяме. Затова работим рамо до рамо с тях в полза на тяхното развитие и реализация на пазара.

Предлагаме над 4 300 български продукта в постоянния си асортимент в страната, като в по-големите хипермаркети на веригата броят им достига близо 5 000. Родното производство преобладава в ключови хранителни категории като месо, млечни продукти, хляб и хлебни изделия.

Над 60% от производителите, с които работим, са български, а голяма част от тях растат с нас от самото начало. Качеството на продукцията им е важно за нашите потребители, затова оказахме финансова помощ на 11 български фермери в размер на над 250 хил. лв., за да се сертифицират по програмата на Световната банка Global G.A.P. В резултат на това производителите имат възможност да намалят наполовина торовете и препаратите за растителна защита и да оптимизират производствените си разходи.

Вижте историите на няколко от родните производители, с които си партнираме.

Нашите производители - Семейство Стоянови от град Попово

Семейство Стоянови

 

Вкусни малини от град Попово, област Търговище

Семейство Стоянови отглеждат горски плодове вече 17 години. Обработват 800 декара земя с малинови насаждения. Производството им е сертифицирано по международния стандарт Global G.A.P. „Смисълът, който ни ръководи всеки ден, е че плодовете, които трудолюбиво отглеждаме, стигат до хиляди български домакинства в цялата страна. С партньор като Kaufland имаме допълнителен стимул да ставаме по-добри и да продължаваме да се развиваме“, споделя Деница - най-младият член на семейството.


Христо Кумчев

 

Свежи салати от село Трилистник, Пловдивско

Христо Кумчев отглежда общо 200 декара свежи салати годишно. Производството му е сертифицирано по международния стандарт Global G.A.P. Реализацията на продукцията му е гарантирана в хипермаркетите на Kaufland в цялата страна. "В лицето на Kaufland винаги съм намирал коректен и прозрачен партньор през годините", споделя Христо.

Нашите производители - Христо Кумчев от село Трилистник

Нашите производители - семейство Горчеви от село Чешнегирово
Нашите производители - семейство Горчеви от село Чешнегирово
Нашите производители - семейство Горчеви от село Чешнегирово
Нашите производители - семейство Горчеви от село Чешнегирово
Нашите производители - семейство Горчеви от село Чешнегирово

Семейство Горчеви

 

Червено цвекло с качество, гарантирано от Global G.A.P

Двамата братя Злати и Васил Горчеви порастват в семейната оранжерията, а днес обработват 300 декара и всяка година произвеждат за Kaufland над 1 000 тона цвекло, зеле и тиква.

Всяка пролет засаждат първото червено цвекло за годината, което произвеждат по всички стандарти за качество на международния стандарт Global G.A.P. Това гарантира правилното отглеждане и съхранение на продукцията, без употреба на вредни за околната среда препарати за растителна защита.   

"Сертифицирахме цялата си продукция по стандарта за качество Global G.A.P. благодарение на Kaufland. Това ни помага да се развиваме и най-вече да повишаваме качеството на продуктите, които предлагаме“, споделя Злати Горчев.  

Близо 80% от производителите и доставчиците на плодове и зеленчуци, с които Kaufland България си партнира, са български.


Яйца и птици Зора

Яйца от плодородна Добруджа

Близо 90% от яйцата, които в Kaufland България предлагаме, са произведени у нас, като следим за тяхното качество чрез прецизен вътрешен контрол.

Добре дошли в село Дончево в плодородна Добруджа, което вече пет десетилетия е дом на най-голямата птицеферма в България, която е и наш доверен партньор от самото начало.

Хората на "Яйца и птици Зора" полагат традициите в отглеждането на птици и производството на качествени български яйца. Дългогодишният опит и натрупана експертиза в областта им позволяват днес да отглеждат средно 700 000 носачки годишно и да произвеждат 140 милиона броя яйца на година за българската трапеза.

Обемите, с които работят са точно толкова високи, колкото и качеството на продукцията им. Гарантират го със затворения производствен цикъл – от обработката на собствени земеделски земи за добив на чист растителен фураж за птиците, през собствена развъдна ферма, където се отглеждат високопродуктивни птици, люпилня и първият у нас заготвителен цех, където се приемат, окачествяват, сортират и пакетират яйцата.

Отглеждат птиците, като ги изхранват със зърно, което не е третирано с азотни торове и хербициди, а фуражите им са чисти от добавки от животински произход. Строго правило, за което се следи непрекъснато, е във фермата да не се прилагат антибиотици.

"Работим с Kaufland от самото начало и имаме еднакво високи критерии за качеството на продукцията. Компанията винаги е била коректен, изряден и надежден партньор за нас", коментира Иван Иванов, изпълнителен директор на компанията.

Освен внедрения качествен контрол, "Яйца и птици Зора" притежава и международния сертификат за качество IFS Food.

Какъв е техният съвет преди Великден, а и по принцип?

Съхранявайте правилно яйцата. Това означава да ги подредите в подходящ съд с капак с острото надолу. За да запазят хранителните си вещества, дръжте съда в най-студеното отделение на хладилника, а не в специалното отделение за яйца на вратата на хладилника.

 

Нашите производители - Яйца и птици Зора
Нашите производители - Яйца и птици Зора
Нашите производители - Яйца и птици Зора
Нашите производители - Яйца и птици Зора
Нашите производители - Яйца и птици Зора

Нашите производители - Тихомир и Стоян Тимонови
Нашите производители - Тихомир и Стоян Тимонови

Тихомир и Стоян Тимонови

Три поколения любов към земята

Тихомир и Стоян Тимонови са братовчеди, израснали около село Стряма, в близост до Пловдив. Те са трето поколение земеделци, а земята, която обработват, наследяват от бащите си. Двамата произвеждат за Kaufland зеленчуци, сред които картофи, репички, лук и марули. Качеството на продукцията им е гарантирано от Global G.A.P. - сертификат, който получават със съдействието на Kaufland.

 


Семейство Зайчеви

100% български розов домат

Любовта към земята се предава от поколение на поколение в семейство Зайчеви. Неслучайно за тях земеделието не е бизнес, а призвание. Заедно създават и развиват 200 декара собствени оранжерии в Харманли, където от 10 години отглеждат вкусния домат от сорта "розова магия".
"Отглеждаме всяко семенце с много труд и ежедневни грижи. Помага ни това, че вършим работата си с любов и висок професионализъм", разказва Даниела.

Неповторимият сладък вкус на техния розов домат се дължи както на благоприятния слънчев климат в Харманли, така и на познанията, които семейството влага от полагането на семката до сортирането на готовата продукция.

"Качеството, което Kaufland изисква, гарантираме с международния сертификат Global G.A.P. Компанията е наш коректен и лоялен партньор и работата ни с нея ни позволява да планираме спокойно нашата продукция", споделя Даниела.

В Kaufland ще намериш само български розов домат, чието качество компанията гарантира чрез прецизен контрол.

Нашите производители - семейство Зайчеви
Нашите производители - семейство Зайчеви

Нашите производители - семейство Шидерови
Нашите производители - семейство Шидерови

Семейство Шидерови

100% български розов домат

"За да е истински вкусен, качественият розов домат трябва да е отгледан правилно," категоричен е Марин Шидеров. Заедно със семейството си вече 14 години той поддържа мрежа от оранжерии в цялата страна, в които се отглеждат различни сортове български домати.  

Доказано правилният начин на семейство Шидерови започва с качествения подбор на семената и сортовете. Следва период на внимателно отглеждане и всекидневни грижи – от обработката и подхранването на почвата до старателното и навременно поливане.
Вкусните домати на Марин се отглеждат без изкуствени торове и препарати за растителна защита, а качеството им се гарантира и от международния сертификат Global G.A.P, който семейният бизнес притежава.

"Така осигуряваме високото качество на реколтата, което Kaufland изисква. Компанията е наш коректен и изряден партньор, с който работим в името на крайния потребител", завършва Марин.


Мирослав Георгиев и Наско Пекалиев

Български ягоди от Пловдивско

В пловдивското село Динк приятелите от детство Мирослав Георгиев и Наско Пекалиев вече близо 13 години отглеждат ягоди с отдаденост и внимание към всеки плод.

Гарантирано качество


Гаранция за качеството на ягодите е прецизният контрол - от засаждането, през редовните проверки в две сертицифирани лаборатории в Гърция и Холандия, до отличните условия на съхранение и логистика. Това позволява плодовете да бъдат доставени свежи.

Нашите производители - Мирослав Георгиев и Наско Пекалиев

Нашите производители - Атанас и Елена Севови от село Катуница
© Dobrin Kashavelov
Нашите производители - Атанас и Елена Севови от село Катуница
© Dobrin Kashavelov
Нашите производители - Атанас и Елена Севови от село Катуница
© Dobrin Kashavelov

Атанас и Елена Севови

Любов сред 150 декара поля

Атанас и съпругата му Елена живеят в разположеното на 10 км от Пловдив село Катуница. Всяка сутрин стават рано, още в 5 часа сутринта, изпиват кафето на верандата си и се захващат за работа. До 10:30 ч. всичко, което са набрали, се натоварва в камион и не по-късно от 11 ч. се носи в Централния склад на Kaufland. Освен чушки и краставици семейството произвежда още маруля, спанак, зелен лук, патладжани, тиквички.

Атанас и Елена са колеги от Аграрния университет в Пловдив – там се запознават, докато следват агрономство. Десет години по-късно управляват 150 декара поля и 15 декара оранжерии, и възпитават двете си дъщери.

"Израснахме с Kaufland. Работим ексклузивно с веригата от 2011 година и винаги знаем предварително какво се иска от нас. Това ни дава спокойствие и ни позволява да планираме добре какво и кога да засадим. Така няма зеленчук, който да остане неизкупен. По този начин се развиваме и инвестираме непрекъснато в качеството и свежестта на продукцията ни, за които Kaufland регулярно следи", разказва Елена.


Фамилията на Ангел Димитров

Производство 363 дни в годината

"Тук сме обединили мъдростта и младостта и затова успяваме да отглеждаме толкова вкусни и качествени зеленчуци, сладки плодове и ароматни билки", усмихва се Ангел Димитров. Той, заедно с баща си Илия Димитров, двете му дъщери Кристина и Илиана и зет му Кирил Панайотов са на полето. Всички те, включително съпругата му и майка му работят в семейното стопанство в село Ягодово, в близост до Пловдив, където обработват 250 декара.

“На линия сме 363 дни в годината – караме пресни зеленчуци и плодове – единствените дни, през които сме почивали тази година, са били на 1 януари, Коледа и Великден", казва Ангел Димитров.

Семейството е доволно, че благодарение на Kaufland има пазар за почти цялата си продукция и също така може да планира насажденията си, съответно да инвестира в нова техника, като това има директно отражение и върху високото качество на продукцията им.  

За да подсигурят на работниците си непрекъснат ангажимент, отглеждат и зимни култури като цвекло, ряпа, зеле. През пролетта започват да отглеждат разсади и след това започват силно натоварените летен и есенен сезон с череши, тиквички, пъпеши.

Нашите производители - фамилията на Ангел Димитров от село Ягодово
© Dobrin Kashavelov
Нашите производители - фамилията на Ангел Димитров от село Ягодово
© Dobrin Kashavelov
Нашите производители - фамилията на Ангел Димитров от село Ягодово
© Dobrin Kashavelov

Нашите производители - Ненко Трифонов
© NV Photography
Нашите производители - Ненко Трифонов

Ненко Трифонов

Чист вкус от собствена кравеферма

Ненко Трифонов e създател на мандра "Ведраре" и един от българските производители, с които Kaufland България работи. Той създава мандра "Ведраре" и произвежда млечни продукти от собствената си кравеферма в гр. Баня, като по този начин осигурява чиста продукция. Качеството й е гарантирано на всеки етап от веригата на доставка със сертификат по глобалния стандарт BRC Grade AA*, а производството е лицензирано по стандарта БДС**.

„Високото качество е ценност, която споделяме с Kaufland. С тях имаме национален пазар за всеки от нашите продукти“, казва Ненко.

*BRC Grade AA - стандарт на Британския консорциум на търговците на дребно за контрол на продукцията по цялата верига на доставка.
**Стандарт БДС - български национален стандарт, определящ изискванията към характерните за страната саламурено сирене, кашкавал и кисело мляко.


Нели от Цветна градина "Нелбо"

 

Нейно величество Коледната звезда

Всяка сутрин Нели и екипът й отиват с усмивка в оранжерията, защото знаят, че създават красота и уют в ежедневието на хората със своите цветя. Отглеждат годишно над 1 милион растения, а основна част от тях е и нейно величество Коледната звезда. 

Наричат я така, защото е много красиво, но и капризно цвете. Необходими са цели 6 месеца, за да стигне пълния си блясък, с който краси домовете по празниците. Затова, докато всички останали обмислят лятната си ваканция, Нели и екипът й вече отдавна са планирали засаждането на Коледната звезда.  

Оранжерията й в близост до Първомай е една от малкото почти напълно автоматизирани такива в България, което спестява време на Нели и й дава възможност да поддържа качеството на растенията според най-високите стандарти. 

„За нас Kaufland е ключов партньор, благодарение на когото имаме възможност непрекъснато да подобряваме качеството на нашата продукция. С тях работим прозрачно и в пълна хармония, а нашите цветя красят милиони български домове. Това за нас е голяма отговорност“, коментира Нели.  

Над 90% от коледните звезди, които Kaufland предлага около Коледа, са българско производство. Приоритет на компанията е да прилага прецизен контрол, за да гарантира тяхното качество.

Нашите производители
Нашите производители

Нашите производители - Лагард
Нашите производители - Лагард
Нашите производители - Лагард

Лагард

Козунакът на семейство Спасови: хубавото си струва чакането

"Майка ми казва, че за хубавите неща трябва да се чака", споделя Филип Спасов. Заедно с баща му Валентин и екип от опитни хлебари вече над 20 години произвеждат вкусни ръчно изплетени козунаци под фамилната марка "Лагард".  

Хубавият козунак става бавно, но чакането си струва. Особено, ако го правят семейство Спасови, известни със своите сладки козунаци не само в родната им Варна, но и в цялата страна. Филип, доказан готвач и сладкар, описва всекидневната им работа като много вкусна, особено по Великден.

"Това е така, защото един от начините да гарантираме безкомпромисното качество на нашите козунаци, е да дегустираме всеки един, който излезе от фурната", обяснява той.

За качеството на вкусните козунаци "Лагард" допринася и внимателният подбор на изцяло български брашна, с които месят всеки козунак и всеки хляб – другата фамилна специалност.

"Специфичното на нашите хлябове е, че са с бавна ферментация и без консерванти. Използваме френски занаятчийски похват и прецизен подбор на брашната, като повечето са и със закваска", споделя Филип, който черпи вдъхновението си и от дългогодишния си опит в Париж.

Безспорна съставка на успеха на "Лагард" са дългогодишните партньорства, на които семейство Спасови държи. Повечето от техните хлебари работят заедно с Филип и Валентин от над 10 години, а някои от тях от самото начало. Друг съмишленик, с който фамилията работи от началото, е Kaufland.

"Развитието и утвърждаването ни на пазара е тясно свързано с дългогодишното ни партньорство с Kaufland. Коректната и прозрачна работа с тях ни дава сигурност и възможност да инвестираме в нашите висококачествени продукти", допълва Филип.

Съветът на Филип за тези, които избират да направят свой домашен козунак за Великден:

Правете стегнати плетки и не твърде дебели фитили. И не бързайте с втасването – запомнете, чакането си струва.  

Но дори търпението да не стига, не се притеснявайте – винаги можете да намерите прясно изпечените, ръчно плетени сладки козунаци "Лагард" на семейство Спасови в пекарните на Kaufland.

100 % от козунаците, които Kaufland България предлага на Великден, са българско производство.

Мерки във връзка с разпространението на COVID-19

Kaufland България носи отговорност за здравето на своите служители и техните семейства.

Във връзка с разпространението на COVID-19 предприемаме превантивни мерки за сигурността и здравето на нашия екип и клиентите ни. Запознайте се с тях.

Мерки във връзка с разпространението на COVID-19