Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Рецепта на седмицата

Наближава един от любимите ни християнски празници, Великден. Време е да се подготвим за отбелязването му, а защо не и да изненадаме всички на празничната трапеза с домашно приготвен сладък козунак.

Шоколадов козунак

Продукти (за 12 броя)

180 мл прясно мляко (затоплено)
15 г суха мая
130 г захар
30 г масло
310 г брашно
2 яйца
140 г течен шоколад
филирани бадеми (по желание)

Начин на приготвяне:

Затопленото прясно мляко, маята, захарта и разтопеното масло се сипват в купа. Разбъркват се с лъжица и сместа се оставя настрана за 10 минути, за да шупне маята.

През това време брашното се пресява и се сипва в дълбока купа. Към него се добавят 1 яйце и шупналата смес с маята. Разбърква се с дървена лъжица, докато брашното поеме цялата течност, след което започва да се меси с ръце. Меси се, докато тестото стане гладко, еластично и не лепне по пръстите. Оформя се на топка, купата се покрива със стреч фолио и се оставя тестото да втаса 30-40 минути.

Вече втасалото тесто се изважда от купата, премесва се още 3-4 пъти, след което се разточва до дебелина около половин см. Разточеното тесто се намазва с течен шоколад и се навива на руло. Рулото се разполовява по дължина, като не се отрязва до край от едната страна (така, че да може да се оплете плитка). Двете отрязани части се сплитат, така че шоколадовата (вътрешната) част да е отгоре.

Сплетеният козунак се поставя във формата, в която ще се пече, намазва се с разбито яйце и се поръсва с филирани бадеми. Пече се в загрята на 180 °С фурна 20-25 минути.


Подходящи предложения

Валидни от 06.04.2020 до 12.04.2020


Мерки във връзка с разпространението на COVID-19

Kaufland България носи отговорност за здравето на своите служители и техните семейства.

Във връзка с разпространението на COVID-19 предприемаме превантивни мерки за сигурността и здравето на нашия екип и клиентите ни. Запознайте се с тях.

Мерки във връзка с разпространението на COVID-19