Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Рецепта на седмицата

Тази седмица избрахме да ви изкушим с едно съвсем просто за приготвяне, но много апетитно ястие. Ароматно и сочно, пилето с моцарела и босилек е подходяща идея за лек обяд или вечеря в топлите августовски дни. Насладете му се с чаша бяло вино и приятна компания.

Пълнено пилешко филе

Продукти (2 порции)


2 бр. пилешки гърди
1 домат
50 г моцарела
пресен босилек
сол
черен пипер
зехтин

Начин на приготвяне:

Направете 4-5 малки прореза по широчина на пилешките гърди, като оставяйте по около сантиметър между всеки прорез и внимавайте ножът да не стигне до края на месото. Трябва да се получат нещо като „джобчета“, които да напълним. Разрежете домата на 4 и махнете сърцевината. След това нарежете всяка четвъртинка на 3 по-малки парчета.

Нарежете и моцарелата на парчета със същата големина като домата. Вземете парче домат, отгоре сложете листо пресен босилек и парче моцарела и ги пъхнете в едно от „джобчетата“ на пилешкото месо. Повторете докато напълните всички „джобчета“.

Поръсете напъленените пилешки гърди със сол и черен пипер и ги полейте с малко зехтин. Сложете ги в тавичка и печете в предварително загрята на 180°C фурна около 20 минути, до готовност на месото.

 


Подходящи предложения

Валидни от 19.08.2019 до 25.08.2019