Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Хобелкезе – специалитет от бернските Алпи

Сиренето Хобелкезе е вид твърдо сирене, което се обработва на тънки филийки с помощта на машина за рязане на сирене. Вкусът му е плътен, пикантен и се използва в много рецепти.

Полезна информация

Сиренето Хобелкезе притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на прясно сирене Хобелкезе

Една от характерните особености на Хобелкезе, което всъщност е бернско алпийско сиренее, че се съхранява в продължение на най-малко две години в изба за сирене. Хобелкезе се произвежда изключително в Бернските Алпи. Този вид сирене съдържа ценни хранителни вещества. Това са полиненаситени мастни киселини.

Как се приготвя Хобелкезе?

Първоначално сиренето Хобелкезе узрява на алпийските пасища. След това то се съхранява в изба в помещенията на производителя или млекопреработвателя. Периодът на зреене отнема от 6 до 18 месеца, след което е готово за консумация. По-нататъшната преработка на Хобелкезе обаче се извършва само по отношение на алпийските сирена, които отговарят на най-високите стандарти за качество. Вторият период на зреене трае поне една година при сух климат. Питите сирене не се мият.


Произход

Откъде произхожда сиренето Хобелкезе?

Сиренето Хобелкезе произхожда от Бернските Алпи в Швейцария. То принадлежи към групата на твърдите сирена. Името „Хобелкезе“ е свързано с това, че сиренето може да се нареже на тънки филийки с помощта на резачка за сирене. Процесът на нарязване придава на сиренето специален вкус, откъдето идва и името Хобелкезе. Добре познати сортове Хобелкезе са „Бернезе Хобелкезе“ и „Вале Раклет“.


Сезон

Кога е сезонът на сиренето Хобелкезе?

Сиренето Хобелкезе е продукт, който се предлага през цялата година.

Нашите оферти за млечни продукти и сирена

Валидни от 15.07.2024 до 21.07.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва сиренето Хобелкезе и как се съхранява?

Детайлно изображение на прясно сирене Хобелкезе

Хобелкезе се използва предимно като полутвърдо сирене. Тъй като консистенцията на този вид сирене е твърде крехка, за да се реже, то обикновено се нарязва на тънки резени. Може също да се навие на руло или да се начупи на малки парчета. Често се сервира като гарнитура на партита. Но може да се разтопи и да се сервира с Раклет, в тост под формата на тост „Хавай“ или в сандвич с риба тон. Сиренето Хобелкезе се съхранява най-добре в хладилник.


Съставки

Какво съдържа сиренето Хобелкезе?

Благодарение на високото си съдържание на омега-3 мастни киселини, сиренето Хобелкезе оказва положителен ефект върху сърцето и кръвообращението. Освен това алпийското сирене съдържа важни за здравето вещества, като например: витамин А, витамин В1, витамин В2, витамин В6, витамин Е, калций, фосфор, калий, магнезий и натрий. Заслужава да се отбележи и количеството натрий. Само 30 грама Хобелкезе са достатъчни, за да покрият повече от 50 процента от необходимите дневни количества за възрастни.

Хранителна стойност
 

ккал: 474 ккал

Въглехидрати: 0 гр

Белтъчини: 33 гр

Мазнини: 38 гр

Витамини

 

Витамин А: 420 µg

Витамин B1: 0,03 мг

Витамин В2: 0,5 мг

Витамин В6: 0,1 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 1,1 мг

 

Минерали

 

Калций: 1200 мг

Желязо: 0,6 мг

Калий: 100 мг

Магнезий: 44 мг

Натрий: 1000 мг