Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Нарязано топено сирене – деликатна наслада

Така нареченото „нарязано топено сирене“ включва топени сирена с различни вкусове. Особено подходящо е за скара, но можете да му се насладим и самостоятелно.

Полезна информация

Нарязаното топено сирене притежава следните специални качества

Детайлно изображение на нарязано топено сирене

Нарязаното топено сирене е твърдо топено сирене на резени. То се състои от сирене, топена сол, сол, вода, ароматизатори, оцветители, а в зависимост от разновидността – мляко, суроватка, както и подправки или билки. Резените са светложълти до тъмножълти и имат мек до сладък вкус. Има различни аромати, например добавят се опушен аромат, аромат на шунка, лют червен пипер или билки. За приготвянето на нарязаните топени сирена се смесват различни видове сирене. При еднотипните резени, например „Чедър“, се използва само един вид сирене


Произход

Откъде произхожда нарязаното топено сирене?

Първоначално преработеното сирене е създадено в Швейцария през 1911 г., в опит да се намали температурата чувствителност на сиренето и да се позволи износ в по-топли държави. Топеното сирене се произвежда промишлено от настъргано сирене с помощта на технологични соли. Преработените соли включват соли на фосфорната киселина, млечната киселина и лимонената киселина. Сиренето се смесва със солите за топене и се загрява. Реакцията на белтъка с технологичните соли води до набъбване на белтъците и по този начин до абсорбиране на вода. Това придава на топеното сирене особена консистенция. След това сиренето се пресова в калъпи и се охлажда.


Сезон

Каква е сезонността на нарязаното топено сирене?

Нарязаното топено сирене е продукт, който се предлага през цялата година.

Нашите оферти за млечни продукти и сирена

Валидни от 15.07.2024 до 21.07.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва нарязаното топено сирене и как се съхранява?

Детайлно изображение на нарязано топено сирене

То може да се приготвя и консумира по различни начини. Като студени разфасовки с хляб или самостоятелно. Топилните свойства в загрято състояние правят нарязаното топено сирене идеално за запеканки и гарниране на ястия. Резените могат да се използват и за подобряване вкуса на ястия и сосове. Децата харесват резените топено сирене заради мекия им вкус.

Ето как трябва да съхраняваме нарязаното топено сирене:

Резените се опаковат отделно в пластмаса и трябва да се съхраняват на хладно и тъмно място, но не непременно в хладилник Преработката им осигурява по-дълъг срок на годност. След отваряне нарязаното топено сирене трябва да се съхранява в хладилник както другите млечни продукти и да се консумира бързо.


Съставки

Какво съдържа нарязаното топено сирене?

Съдържанието на мазнини в резените е 10 грама на 100 грама, от които 6 грама на 100 грама представляват ненаситени мастни киселини. Количеството на солта е високо в сравнение с други храни – около 1705 милиграма на 100 грама.

Хранителна стойност
 

ккал: 207 ккал

Въглехидрати: 5 гр

Белтъчини: 22 гр

Мазнини: 11 гр

Витамини

 

Витамин А: 120 µg

Витамин B1: 0,03 мг

Витамин В2: 0,38 мг

Витамин В6: 0,07 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0,3 мг

 

Минерали

 

Калций: 700 мг

Желязо: 0,9 мг

Калий: 200 мг

Магнезий: 30 мг

Натрий: 1200 мг