Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Тилзитер – специалитет от областта Тургау

Тилзитер е полутвърдо сирене, произведено от краве мляко, което съдържа от 30 до 60% мазнини. Тилзитер се произвежда както от сурово, така и от пастьоризирано мляко. Вариантът с по-богат вкус е този от сурово мляко. Сиренето се произвежда и на блокчета.

Полезна информация

Сиренето Тилзитер притежава следните специални качества

Детайлно изображение на сирене Тилзитер

Тилзитер се разпознава по тънката си кафеникава кора, която се изтрива със солена вода и червени култури за намазване по време на шестмесечната фаза на зреене. Вътрешната маса е светложълта и много еластична. В нея се образуват множество дупки и прорези. Вкусът на Tилзитер варира от мек и пикантен до силно лютив. Тилзитер се произвежда в Тургау от 1893 г. насам – традиционно под формата на пита, но се предлага и на блокчета.


Произход

Откъде произхожда сиренето Тилзитер?

Името на Тилзитер произхожда от бившия източнопруски град Тилзит. През XVIII век тук имигрират менонити, които произвеждат сирене, наричано тогава „менонитско сирене“. В завод за производство на сирене близо до Тилзит се произвежда меко сирене, което е сходно със сиренето Лимбургер, а именно Тилзитер. Освен горепосочената област на произход, съществува и швейцарски Tилзитер.


Сезон

Кога е сезонът на сиренето Тилзитер?

Сиренето Тилзитер е продукт, който се произвежда през цялата година. 

Нашите оферти за млечни продукти и сирена

Валидни от 20.05.2024 до 26.05.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва сиренето Тилзитер?

Детайлно изображение на сирене Тилзитер

Сиренето Тилзитер е особено популярно с хляб Поради мекия си вкус обаче, то е подходящо и като добавка към салати. Благодарение на добрите си топилни свойства, сиренето Тилзитер може да се използва и за заливка на запеканки. Обикновено вместо кора, за сиренето Тилзитер се използва пластмасово фолио. То не е годна за консумация и трябва да се изреже преди консумация. Тилзитер може да се съхранява дори и месеци наред, ако е опакован в термосвиваема опаковка. Съхраняван в хладилник, най-добре под капак за сирене, сиренето Тилзитер запазва свежестта си в продължение на доста дълго време.


Съставки

Какво съдържа сиренето Тилзитер?

Сиренето Тилзитер е с мек и ароматен вкус и е богато на калций, магнезий, витамини А, В12, В3, В5, витамин D, Е и К. Както всички полутвърди сирена от краве мляко, то съдържа и много полезни ненаситени мастни киселини, като омега-3 мастната киселина.

Хранителна стойност
 

ккал: 270 ккал

Въглехидрати: 0 гр

Белтъчини: 28,7 гр

Мазнини: 17,2 гр

Витамини

 

Витамин А: 74 µg

Витамин B1: 0,07 мг

Витамин В2: 0,4 мг

Витамин В6: 0,06 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0,5 мг

 

Минерали

 

Калций: 910 мг

Желязо: 0,4 мг

Калий: 69 мг

Магнезий: 36 мг

Натрий: 584 мг