Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Харцер – тръпчив аромат, пикантен вкус

Сиренето Харцер е предизвикателство за много вкусове. Онези от нас, обаче, които го харесват, го оценяват високо. Не само защото е с много ниско съдържание на мазнини, но и заради високото съдържание на протеини.

Полезна информация

Сиренето Харцер притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на сиренето Харцер

Сиренето Харцер е един от киселите млечни продукти и се произвежда от обезмаслено мляко. Обезмасленото мляко, необходимо за производството, се смесва с млечнокисели бактерии. При този процес се получава извара, която се отцежда за по-нататъшна обработка, подправя се със сол и се оформят малки топчета.

Понякога освен сол се добавя и кимион. Вече покрито с микроорганизми, сиренето Харцер се оставя да зрее спокойно в продължение на няколко седмици. Характерният му аромат е много пикантен, някои го описват като интензивен. Консистенцията на това ръчно приготвено сирене първоначално е доста ронлива, с бял цвят и твърда сърцевина. В процеса на зреене тя става по-мека и жълта. Съдържанието на сол влияе както на процеса на зреене, така и на вкуса на сиренето.


Произход

Откъде произхожда сиренето Харцер?

Сиренето Харцер, както подсказва името му, произхожда от планината Харц и там е известно още като „Harzer Roller“. От няколко години, обаче, ръчно приготвяното сирене се произвежда и в други региони на Германия, включително Силезия, Хесен и Вестфалия. Там то се произвежда и под името „Харцер кезе“. Това наименование не е защитено.


Сезон

Кога е сезонът на сиренето Харцер?

Сиренето Харцер е продукт, който се предлага през цялата година.

Нашите оферти за млечни продукти и сирена

Валидни от 10.06.2024 до 16.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва сиренето Харцер и как се съхранява?

Детайлно изображение на сиренето Харцер

Много хора консумират сиренето Харцер с хляб или в чист вид. Освен това то е важна съставка в много традиционни ястия, особено на плата с колбаси и сирена от региона Харц Там сиренето Харцер се сервира заедно със свинска мас и мариновани корнишони.

Ето как се съхранява сиренето Харцер.

Ръчно приготвеното сирене трябва да се съхранява в хладилник заради млечнокиселите бактерии. След отваряне, то може да се съхранява в продължение на около десет дни. Ако предпочитате неузряло сирене, можете да го консумирате между две седмици или седмица и половина преди изтичането на срока на годност. Ако предпочитате да е узряло, отворете го между два и три дни преди изтичането на срока на годност. Не трябва да се консумира след изтичане на срока на годност. За да се предотврати разпространението на интензивната миризма към други храни, сиренето Харцер трябва да се съхранява в запечатана кутия.


Съставки

Какво съдържа сиренето Харцер?

Сиренето Харцер не съдържа почти никакви мазнини, а високото му съдържание на протеини го прави идеална закуска преди или след тренировка, или за междинно хранене. То е идеално за нисковъглехидратна диета, тъй като това сирене от кисело мляко не съдържа въглехидрати. Освен това витамините в сиренето Харцер са важни за нашия организъм. Наред с другото, то съдържа калций, спомагащ образуването на костите, калий за сърцето, витамин В12 и фолиева киселина, способстваща образуването на кръвта и деленето на клетките

Хранителна стойност
 

ккал: 126 ккал

Въглехидрати: 0 гр

Белтъчини: 30 гр

Мазнини: 0,7 гр

Витамини

 

Витамин А: 10 µg

Витамин B1: 0,03 мг

Витамин В2: 0,35 мг

Витамин В6: 0,03 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0 мг

 

Минерали

 

Калций: 125 мг

Желязо: 0,3 мг

Калий: 100 мг

Магнезий: 15 мг

Натрий: 1520 мг