Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Сирене Леердамер – мек ядков вкус

Леердамер е нидерландско полутвърдо сирене, произведено от пастьоризирано краве мляко. Леердамер се произвежда под формата на голяма, кръгла пита и обикновено има златистожълт цвят. 

Полезна информация

Прясното сирене Леердамер притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на сиренето Леердамер

Сиренето Леердамер се състои основно от мляко. Останалите съставки са сол, млечнокисели бактерии и вегетарианско сирище. Кората му е оранжева, а вътрешната част – еластична. Сиренето е с големи дупки и има мек, леко орехов вкус. Леердамер е много богат на протеини. 100 грама от сиренето съдържат 27 грама протеини. Както въглехидратите, така и захарта присъстват само в малки количества. Леердамер е с аромат на ядки и мека консистенция.


Произход

Откъде произхожда сиренето Леердамер?

Леердамер е е полутвърдо сирене, което се произвежда в Нидерландия от 1978 г. насам. Името „Леердамер“ е и търговската марка за сиренето. Сиренето Леердамер се произвежда във фабрика в Шоонревьорд, която някога е принадлежала на община Леердам. Оттам идва и неговото наименование.


Сезон

Кога е сезонът на сиренето Леердамер?

Кондензираното мляко е продукт, който се предлага през цялата година.

Нашите оферти за млечни продукти и сирена

Валидни от 22.04.2024 до 28.04.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва сиренето Леердамер?

Детайлно изображение на сиренето Леердамер

Можете да консумирате сиренето Леердамер с хляб или като закуска със сирене в комбинация с грозде или с малки колбаси. Друга сполучлива комбинация е със свежа салата, а сиренето е подходящо и за гратиниране.

Ето как да съхраняваме сиренето Леердамер.

Ако сте закупили продукта от щанда за сирене, той трябва да бъде оставен в същата опаковъчна хартия. Винаги е най-добре да го съхранявате в хладилника, като най-подходящо е отделението за зеленчуци. Съхранявано по този начин,и когато е цяло, сиренето може да се запази за около една седмица. Нарязано на резени, сиренето може да се съхранява в продължение на няколко дни.

Когато е опаковано, можете да проверите какъв е неговият срок на годност върху опаковката. Въпреки това сиренето ще издържи по-дълго, ако го извадите от опаковката и го поставите в затваряща се кутия с дупки. Важно е сиренето да не бъде херметично затворено. Преди да опитате сиренето, оставете го да престои извън хладилника на стайна температура за около половин час.


Съставки

Какво се съдържа в кондензираното мляко?

Класическият Леердамер е със сравнително високо съдържание на мазнини. Съществуват обаче и разновидности с ниско съдържание на мазнини, например „Leerdammer Léger“. Тази разновидност гарантира здравословна консумация. Високото съдържание на белтъчини в сиренето осигурява дълготрайно усещане за ситост. Освен това ниското съдържание на въглехидрати подпомага нисковъглехидратната диета. Друго негово предимство е и ниското съдържание на захар. Сирената с високо съдържание на мазнини трябва да се консумират умерено. Въпреки това млечните продукти от рода на сиренето, не бива да липсват в балансираното и разнообразно хранене, още повече че съдържащият се в тях калций е важен за формирането на костите и зъбите.

Хранителна стойност
 

ккал: 352 ккал

Въглехидрати: 0 гр

Белтъчини: 25,9 гр

Мазнини: 27,6 гр

Витамини

 

Витамин А: 300 µg

Витамин B1: 0,04 мг

Витамин В2: 0,35 мг

Витамин В6: 0,06 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0,8 мг

 

Минерали

 

Калций: 750 мг

Желязо: 0,3 мг

Калий: 100 мг

Магнезий: 40 мг

Натрий: 600 мг