Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Апенцелер – твърдо сирене от Швейцария

Подобно на Бергкезе, Грюер или Ементал, сиренето Апенцелер е твърдо. В Швейцария, от която произхожда, то се класифицира като полутвърдо сирене. Съдържанието на сухо вещество е около 60%, а съдържанието на мазнини е 50%.

Полезна информация

Апенцелер притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на прясно сирене Апенцелер

Апенцелер, подобно на Бергкезеи Ементал, се произвежда от сурово пълномаслено мляко, но не се втвърдява толкова много. То отлежава заедно с кората си между три и шест месеца. През това време повърхността му се обработва с билкова саламура, която му придава характерния вкус. Освен билките, саламурата включва също подправки, например сол и пипер, както и вино. Внимателната и традиционна обработка гарантира, че нито една пита сирене не съдържа изкуствени добавки.

Кръглата пита с диаметър около 30 см тежи между 6 и 7 кг и има леко влажна, охреножълта до червеникавокафява на цвят кора. Характерна е бледожълтата вътрешна част с цвят на слонова кост, в която има отделни дупчици с размер на черешова костилка или грахово зърно. Интензивността на специфичния пикантен аромат на Апенцелер варира, в зависимост от зрелостта на сиренето. Според степента на зрялост, се предлагат трите стандартни класа: „Classic“, „Surchoix“ и „Extra“.


Произход

Откъде произхожда сиренето Апенцелер?

Сиренето Апенцелер носи името на местността в Швейцария, от която произхожда – Апенцлерланд. Съществуват документи от 1282 година, в които се упоменава производството на това сирене. Наименованието „сирене Апенцелер“ е защитено със закон и е ограничено до производството на сирене в кантоните Инер и Аусерходен, както и в части от кантоните Сен Гален и Турго. Суровото мляко се добива изключително от района около река Сентис.


Сезон

Каква е сезонността на сиренето Апенцелер?

Сиренето Апенцелер е продукт, който се предлага през цялата година.

Нашите оферти за млечни продукти и сирена

Валидни от 20.05.2024 до 26.05.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва сиренето Апенцелер и как се съхранява?

Детайлно изображение на прясно сирене Апенцелер

Апенцелер може да се използва като трапезно сирене. , но също така е подходящо и за фондю, за Раклет, както и за гратиниране. При съхранение на сиренето Апенцелер, моля, имайте предвид, че то не трябва да се съхранява заедно с други видове сирене. Когато е опаковано, то може да се съхранява до указания срок на годност, а когато се отвори, трябва да се консумира бързо.


Съставки

Ето какво съдържа сиренето Апенцелер

Сиренето е ароматно и богато на хранителни вещества и съдържа витамини и калций. Вкусното сирене Апенцелер, обаче, е с високо съдържание на мазнини, затова трябва да се консумира умерено.

Хранителна стойност
 

ккал: 386 ккал

Въглехидрати: 0 гр

Белтъчини: 25,4 гр

Мазнини: 31,6 гр

Витамини

 

Витамин А: 350 µg

Витамин B1: 0,04 мг

Витамин В2: 0,44 мг

Витамин В6: 0,07 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0,9 мг

 

Минерали

 

Калций: 800 мг

Желязо: 0,3 мг

Калий: 100 мг

Магнезий: 36 мг

Натрий: 600 мг