Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Топено сирене – трайно и универсално

Топеното сирене се предлага в различни варианти – рафинирано с билки, с различни добавки и подправки. За разлика от много други видове сирене, то има много изключително дълъг срок на годност.

Полезна информация

Топеното сирене притежава следните специални качества

Топеното сирене е една от храните с много дълъг срок на годност. Поради това без проблем може да се съхранява дълго време преди консумация. Освен това не е задължително да се съхранява в хладилник (освен ако на опаковката не е поставен съответен етикет). Топеното сирене се различава по съдържание на мазнини и консистенция. То може да се използва самостоятелно, с хляб или за подобряване вкуса на различни ястия. Топеното сирене е изобретено в Швейцария.


Произход

Откъде произхожда топеното сирене?

Детайлно изображение на топено сирене

То е специален вид сирене, създадено в началото на XX век По това време хората отчаяно търсели начин да запазят сиренето за по-дълго период, за да може да се изнася в по-топли и по-далечни страни, а от известно време е било известно, че солта се използвала за запазване на храните. Вследствие на това, швейцарецът Валтер Гербер пренесъл този процес върху сиренето и през 1911 г. произвежда първото топено сирене в историята.

Процесът включвал разтопяване на Ементал със соли на лимонена киселина, за да се получи траен и вкусен краен продукт – топено сирене. Само няколко години по-късно в САЩ за първи път се произвежда топено сирене чедър. Благодарение на това историческо развитие, днес можем да се насладим на най-разнообразни видове.


Сезон

Кога е сезонът на топеното сирене?

Топеното сирене се предлага през цялата година.

Нашите оферти за млечни продукти и сирена

Валидни от 15.07.2024 до 21.07.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва топеното сирене?

Детайлно изображение на топено сирене

То се използва в различни ястия. Топеното сирене е предпочитан избор за поливка на различни запеканки. Картофените ястия, както и ястията с паста, печелят много, ако към тях се добави топено сирене. То е отлично и за спагети Болонезе или Кезешпецле. Може да се използва и при изпичане на зелеви сарми. Топлото топено сирене е много вкусно и върху хляб или кренвирш. В зависимост от срока на годност, топеното сирене може да се съхранява в хладилник в продължение на няколко седмици. След отварянето му обаче трябва да го използвате в рамките на няколко дни.Съставки

Какво съдържа топеното сирене?

Като част от здравословното и балансирано хранене, топеното сирене може да се ползва за намазване или запеканка. Сиренето съдържа много хранителни вещества и витамини.

Хранителна стойност
 

ккал: 188 ккал

Въглехидрати: 7,5 гр

Белтъчини: 17 гр

Мазнини: 10 гр

Витамини

 

Витамин А: 110 µg

Витамин B1: 0,03 мг

Витамин В2: 0,38 мг

Витамин В6: 0,07 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0,3 мг

 

Минерали

 

Калций: 600 мг

Желязо: 0,9 мг

Калий: 200 мг

Магнезий: 30 мг

Натрий: 1200 мг